• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 11 °C

PAK İçişleri Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu

PAK İçişleri Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu
PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik yaptığı açıklamada 'PAK yaptığı resmi kuruluş başvurusu ile yasal bir parti hüviyeti kazanmıştır' dedi.

PAK'tan yapılan yazılı açıklama şöyle:

Partiya Azadiya Kurdistanê(PAK) yasal ve meşru bir partidir.

PAK 17.11.2014 günü Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na yapmış olduğu resmi kuruluş başvurusu ile yasal bir parti hüviyeti kazanmıştır.

PAK, Parti programı, tüzüğü, 115 kurucunun tüm resmi evrakları ile kuruluş dilekçelerini içeren 16 klasörden oluşan dokümanı İçişleri Bakanlığı’na 17.11.2014 günü teslim etmiştir. Partiler kanununa göre, teslim edilen bu dokümanlara karşılık, bakanlıkça ‘’alındı belgesi’’nin PAK kurucularına verilmesi yasal bir zorunluluktur. Ama ne yazık ki, İçişleri Bakanlığı yetkilileri kanun dışı bir uygulamayla, bu ‘’alındı belgesi’’ni vermemiştir. Bize verilen sözlü yanıtta, ‘’inceleyip size bilgi vereceğiz’’ denilmiştir.

İçişleri Bakanlığı’nın kendi yetkilerini aşarak, kendisini ‘’inceleme mercii’’ olarak görmesi, partiler kanununun ihlal edilmesidir.

AKP Genel Başkanı Yardımcısı sayın M. Ali Şahin’in de dün vermiş olduğu bir demeçte, ‘’PAK’in yasalara göre kurulması mümkün değildir, kurulsa da kapatılır’’ diyerek, kendisini Cumhuriyet Başsavcısı ve Anayasa Mahkemesi’nin yerine koymuştur. Sayın Şahin bu demeciyle, mahkemeleri ve İçişleri Bakanlığı’nı baskı altına almaya çalışmıştır, kanunlar ve hukuk çiğnenmiştir.

İktidarda bulunan ve sözüm ona , ’’çözüm süreci’’ni yürütme iddiasında olan ve üstelik ‘’kapatılma davalarına’’ maruz kalmış bir partinin Genel Başkan Yardımcısı’nın bu yaklaşımı büyük bir talihsizliktir. Sayın Şahin’in açıklamaları, aynı zamanda düşünce ve örgütlenme özgürlüğü ile ‘’çözüm süreci’’nin de Türkiye’de ne denli vahim bir noktada olduğunu gösteren somut bir örnektir.

Partiler kanununa göre Partiya Azadiya Kurdistanê(PAK) tüm evraklarını bakanlığa vermiş olmakla artık resmi bir parti niteliğini almıştır. Bakanlığın ‘’alındı belgesi’’ vermemesi bu yasal hakkımızın olmayacağı anlamına gelmemektedir.

PAK 17.11.2014 tarihi itibariyle, hem yasal, hem de meşru bir parti olarak çalışmalarına devam edecektir. Bir partinin yapması gereken tüm faaliyetlerini yürütecektir.

Partimize yapılan bu haksızlık, özgürlük ve demokrasiye karşı alınmış bir tutumdur. Bütün özgürlük ve demokrasi güçlerini haklı ve meşru mücadelemizin yanında durmaya çağırıyoruz. Bizlerle dayanışma içinde olan tüm şahıs ve kurumlara teşekkür ediyoruz.

PAK, ‘’alındı belgesi’’ni keyfi bir şekilde partimize vermeyen İçişleri Bakanlığı hakkında bugün itibariyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

Mustafa Özçelik
Partiya Azadiya Kurdistanê(PAK- Kürdistan Ögürlük Partisi) Genel Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89