• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

'Özerklik, genel af, İmralı taslağı gibi konular kesinlikle konuşulmamıştır'

'Özerklik, genel af, İmralı taslağı gibi konular kesinlikle konuşulmamıştır'
Akdoğan, HDP heyetiyle yaptığı görüşmede özerklik, genel af ve Öcalan'ın çözüm taslağının ele alınmadığını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Pazartesi günü HDP heyetiyle yaptıkları görüşmede, hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan çözüm taslağının ele alınmadığını açıkladı:

"HDP'lilerle görüşmede sürecin genel değerlendirmesi yapılmış; özerklik, genel af, İmralı'nın taslağı gibi konular kesinlikle konuşulmamıştır."

Yalçın Akdoğan açıklamasında, "Süreçte farklı görüşler, teklifler, düşünceler olsa da önemli olan sürecin üzerinde yürüyeceği temel zemin ve anlaşılan çerçevedir" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, "AK Parti iktidarı toplumun kabulünü, rızasını, güvenini ve desteğini rehber edinen anlayışla süreci sonuca ulaştıracaktır" dedi.

Önder "Taslağı ele aldık" demişti

Söz konusu görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, "İmralı ziyaretlerinin bir devamı olarak, Abdullah Öcalan tarafından geliştirilen Demokratik Müzakere ve Barış Süreci Taslağı'nı ele aldık" demişti. Önder aynı zamanda hükümetin taslağa yaklaşımını değerlendirdiklerini, önerileri ve mutabık olup olmadıkları konuları konuştuklarını söylemişti.

Özerklik tartışması

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Çarşamba günü Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada da, İmralı taslağının genel hatlarına ilişkin konuşmuş, içinde "Herkes için özerklik de var" demişti.

"Anayasal, yasal değişiklikler hepsi var. Herkes için özerklik de var. Demokratikleşme başlığı altında bunu sizinle paylaşacağız"

Önder daha sonra NTV'de katıldığı bir programda ise taslakta özerklik başlığının olmadığını söyledi:

"Taslakta özerklik diye bir başlık yok. Yerel idarelerin demokratikleştirilmesi, kaynakların çoğaltılması gibi bir dizi içerik var."

Kandil taslağı kabul ettiğini açıkladı

HDP'nin grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 8 Aralık Pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bir araya gelmiş, Önder dışındaki üç isim Salı günü Kandil'e giderek KCK yöneticileriyle görüşmüştü. Görüşmenin ardından Çarşamba günü heyetin yaptığı açıklamada, KCK'nın taslağı kabul ettiği belirtilmiş, KCK da bugün bir açıklama yayınlayarak taslağı uygulamaya başladıklarını duyurmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89