• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Ömer Çelik: CHP'li vekilin sözleri 'baştan sona ırkçılık'

Ömer Çelik: CHP'li vekilin sözleri 'baştan sona ırkçılık'
Ertuğrul Günay'ın yerine Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Ömer Çelik, canlı yayınında soruları yanıtladı.

Son kabine değişikliği ile göreve gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ilk röportajını NTV'ye verdi.

İMRALI İLE YENİ SÜREÇ

İmralı ile yürütülen görüşmeleri değerlendiren Çelik, Türkiye'nin sorunu kendine has bir iradeyle çözmeye çalıştığını dile getirdi.

BDP'nin görüşmelerle ilgili yaptığı "Bu süreç ilerlesin AK Parti iktidarı kaybetmeyi göze alsın" açıklamasını hatırlatan Ömer Çelik, "Siyasiler konuşmalı ancak sağduyulu ve soğuk kanlı olmak gerekir. Hiçbir iktidarın atamadığı adımları bizim hükümetimiz atıyor. Takvim ve tarif koymak sürecin doğasına aykırı" diye konuştu.

CHP'Lİ GÜLER'İN SÖZLERİ

Çelik, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözler için ise ''Baştan sona ırkçılık'' değerlendirmesi yaptı.

TUTUKLU ASKERLER

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davaları nedeniyle tutuklu komutanları kastederek "Atayacak komutan bulamıyoruz" sözlerini ise şöyle değerlendirdi:

"Bugün tutukluluk sürelerinin bu kadar uzun olması dikkat kaymasına yol açıyor. Birisi suçluysa deliller gerçekleşsin ve cezası verilsin. Ama cezanın bile süresini aşacak şekilde tutukluluk süresinin olması çağdaş bir yargılamanın dışına çıkıyor. Mücadelenin meşruiyetine gölge düşürmeye çalışıyor. Uzun tutukluluklar sona ermelidir. Suçlu varsa sonuna kadar cezalandırılmasının arkasındayız. Fakat Türkiye insan malzemesini de hoyratça harcamamalıdır.''

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ

''Sanki mesele Türkiye ile Suriye'nin ikili meselesi gibi algılanıyor'' diyen Çelik, bunun Türkiye-Suriye ikili meselesi olmadığını ifade etti.

Çelik sözlerine şöyle devam etti:

''Başbakan'ımız yaptığı her görüşmede Esad'a bir reform süreci başlatmasını söyledi. Türkiye uluslararası toplumla birlikte hareket etti. Suriye'de Batı ile Rusya-Çin ekseninde bir soğuk savaş devam ediyor. Suriye adeta katliamın devam etmesine oynayan güçlerin desteğiyle bu süreç devam ediyor. Bugünden yarına biter diyemiyoruz.''

SURİYE SINIRINA PATRIOT

Türkiye'nin NATO'nun kurucu üyesi olduğunu hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, ''Türkiye tabii ki kendi güvenliği için bu tür tedbirleri alacaktır. Türkiye'nin güvenliği için aldığı bir önlemdir. Sıcak tehdit gündemimizde olduğu sürece bunun kalması gerekir. Ne zaman risk kalkarsa o zaman kalkar. Bu patriot sistemi Türkiye'nin asgari güvenliğe ile ilgilidir'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89