• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Ömer Çelik 27 Nisan gecesini anlattı

Ömer Çelik 27 Nisan gecesini anlattı
Ak Parti genel başkan yardımcısı ve Adana milletvekili Ömer Çelik, 27 Nisan bildirisinin yayınlandığı gece yaşananları anlattı.

27 Nisan bildirisi hükümetimizin 'haddini bil' çıkışıyla kağıt parçasına döndü.

Ak Parti genel başkan yardımcısı ve Adana milletvekili Ömer Çelik, 27 Nisan bildirisinin yayınlandığı gece yaşananları sosyal paylaşım sitesi Twitter'da anlattı. İşte o tweetler:

BİLDİRİ 'HADDİNİ BİL' ÇIKIŞIMIZLA KAĞIT PARÇASINA DÖNDÜ

Bugun 27 Nisan. Askerin sivil hukumete muhtira verme tesebbusunun yildonumu. Yeni bir post+klasik darbe sureci baslatmaya tesebbus ettiler.

Muhtira olarak algilatmaya calistiklari bildiri, Hukumetimizin "haddini bil" baslikli cikisi karsisinda kagit parcasina dondu.

36968

27 NİSAN'DA SİVİL İRADEYİ TEST ETTİLER

Eger partimiz ve Hukumetimiz o tesebbuse direnmeseydi, yeni darbe sureci baslayacakti. 27 Nisan'da sivil iradeyi test ettiler. O test girisimi karsisinda sert bir cevap alinca darbe sureci durdu. Aksi halde bugun cesitli adlarla tartistigimiz darbe taslaklari hayata gececekti.

ESED'İN GENERALLERİNDEN DAHA BETERLERİYDİ

Ve Turkiye belki bugun Suriye Baas'indan daha acimasiz bir sekilde yonetilecekti. Esad'in generallerinden daha beterleri milletimizi cagdisi bir baski rejimine mahkum etmeye calistilar. Ama ilk defa bir siyasi kadro bunu cesaretle geri puskurttu.

ANKARA ADETA DARBE OLDUĞUNU KABULLENMİŞTİ

O 27 Nisan gecesi muhtira girisimine verecegimiz cevabi sabah saat 6'ya kadar hazirladik. Ankara'da zifiri bir darbe havasi vardi o gece cevabi hazirladigimiz gece, Disisleri konutuna girip cikarken, etrafta hic gazeteci bile yoktu o hareketliligi takip eden. Ankara adeta darbe oldugunu kabullenmis, ertesi gune uyanmayi bekliyordu.

CEVAP VERECEĞİMİZİ HESABA KATMAMIŞLARDI

Muhtira girisiminde bulunanlar, cevap verecegimizi hesaba katmamislardi. 27 Nisan'da her zamanki gibi Hukumetin alttan alacagini ve sineye cekecegini dusundukleri icin, Hukumetin cevap vermesi halinde ne yapacaklarini dusunmemislerdi.

Eger o gun cevap verilmeseydi, eski darbelerden ve post-modern darbeden farkli davranacaklar ve bir daha darbeye ihtiyac duymayacak sekilde kalici bir bicimde kurumsallasacaklardi.

Butun Turkiye, Baas tipi yapilanmanin zemini olacakti. Ama sert bir cevapla karsilasinca, "Hukumeti kastetmedik, genel hassasiyetlerimizi belirttik" moduna gecmeye calistilar.

HÜKÜMETİN DİK DURUŞU İLE 10 YILDA 100 YILLIK MESAFE KATETTİK

Sozde 27 Nisan muhtirasina verilen cevap, 23 Nisan 1920 kadar onemlidir. Eger o muhtira tesebbusune direnilmeseydi, 23 Nisan 1920 iradesi fiilen yururlukten kaldirilacakti. Ve kurulacak rejim Suriye Baas'indan beter olacakti.

Darbe donemleri gectigi icin Ak Parti darbelerle mucadele ediyor' diyenler var, oysa 27 Nisan gecesi Ankara'da agir ve zifiri bir darbe havasi vardi ve ertesi gunku direnis olmasaydi, darbe zihniyeti tum agirligiyla milli iradenin ustune cokecekti

Sivil hukumetin dik durusu, medyanin demokrat kesiminin kararliligi ve sivil toplumun ilkeli kesimlerinin milli iradeye sahip cikmasi ser odaklarini geriletti. Turkiye 10 yilda yuzyillik mesafe katetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89