• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Olayların Milli Görüş'le alakası olamaz

Olayların Milli Görüş'le alakası olamaz
Erbakan, bütün camiayı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye davet etti.

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanlığı'nın verdiği iftarda çıkan olayların kimler tarafından yapılırsa yapılsın, Milli Görüşle uzaktan yakından bir alakasının olamayacağını söyledi. 

Erbakan, bütün camiayı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye davet etti.

Olaylara ilişkin bir yazılı açıklama yapan Erbakan, tarih boyunca olduğu gibi bugün de aziz milletin Milli Görüş'e sarılarak mevcut "zulüm dünyası" yerine, "yeni bir Saadet dünyası" kuracağını savundu. Yaşanabilir ve yeniden büyük Türkiye'nin tesis edileceğini dile getiren Erbakan, Milli Görüş camiasının bu tarihi görevi yapmak için aşkla, heyecanla ve azimle seferber olup çalıştığını ifade etti.

"Her zaman olduğu gibi, bu hamleleri engellemek isteyen dış güçler, ellerinden geldiği kadar önleme gayreti içindedirler." diyen Erbakan, "Bu meyanda bir yandan Milli Görüş toplantılarına sızmakta, Milli Görüşle bağdaşmayacak olaylara sebebiyet vermekte ve bir kısım basın vasıtasıyla da gerçek dışı haberlerle ve art maksatlı yorumlarla kendilerine verilen görevleri yapmaya çalışmaktadırlar. 40 yıldan beri milletimize büyük hizmetler yapmış, örnek milyonluk mitingleri camiamız huzur, heyecan başarı ile gerçekleştirmiştir. Çünkü; Milli Görüşün temeli sevgi, kardeşlik, edep, terbiye ve iyi ahlaktır. Gayesi, bütün insanlığın saadetidir." dedi.

Son zamanlarda basında sözü edilen bazı yakışıksız ve üzüntü verici olayların kimler tarafından tertip edilip, yapılırsa yapılsın Milli Görüşle uzaktan yakından bir alakası olamayacağını vurgulayan Erbakan, şöyle devam etti: "Bu hususu, bundan önceki açıklamalarımızda tekrar tekrar belirttiğimiz gibi, bu açıklamamızda da bir kere daha üzerine basarak belirtiyoruz ki, hiç bir maksat ve sebeple, tasvibi mümkün olmayan olaylara meydan verilmemesi, toplantılara katılarak bu kabil dış etkenli, davamıza zarar veren olayların meydana gelmemesi için bütün camiamızı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyorum.

Milli Görüş, herkese sevgi, refah, insan hakları ve saadet demektir. Milli görüş camiasının şiarı, iyi ahlak, terbiye, nezaket ve edep örneği olmaktır. Bizim metodumuz, inancımızın da emrettiği gibi şiddet değil, tebliğ, ikna, inandırma ve tatlı dille davet metodudur. Bu gerçekleri bir kere daha belirtirken, bütün camiamıza huzur içerisinde yapacakları, toplantı ve çalışmalarında en büyük başarılara ulaşmalarını diliyor, camiamızın her bir mensubunu kucaklıyor, gözlerinden öpüyor, muhabbetle bağrıma basıyorum." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89