• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

Öcalan'ın mektubu heyete ulaştı

Öcalan'ın mektubu heyete ulaştı
Öcalan'ın mektubu BDP ve HDP heyetine teslim edildi. Mektup, Diyarbakır'da 21 Mart Newrozz'unda okunacak.

Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, Yüksekova’daki Newroz kutlamasında Öcalan’ın mektubunun hala kendilerine verilmediğini açıkladığı saatlerde, mektup BDP ve HDP heyetine teslim edildi.

Mektup, 21 Mart'ta okunacak

Diyarbakır’da 21 Mart’ta düzenlenecek olan Newroz kutlamasında okunması beklenen mektup heyete öğle saatlerinde verildi. Mektubun teslim edildiğini BDP de doğruladı.

BDP kaynaklarının verdiği bilgiye göre mektubun içeriğiyle ilgili daha önceden bir açıklama yapılmayacak, ilk kez 21 Mart’taki Newroz kutlamasında gündeme gelecek.

Mektubun, BDP ve HDP heyeti tarafından okunması bekleniyor. En son 9 Mart'ta İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyetinde, partinin Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, HDP heyetinde ise partinin genel başkan yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder bulunuyor.

Öcalan ‘tarihi mektup’ demişti

PKK’nin hapisteki lideri Öcalan, son BDP-HDP heyetiyle görüşmesinde sürecin arkasında durduğu mesajını vermişti.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamaya göre, Öcalan, devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Açıklamada, Öcalan'ın 'her ne kadar diyalog aşamasından müzakere aşamasına henüz geçilmemiş olsa da umudunu halen koruduğunu' belirttiği vurgulandı.

Halkın da sürece bu şekilde yaklaşmasını isteyen Öcalan, sürece dair 'genel ve çarpıcı' bir değerlendirmeyi 21 Mart'ta Diyarbakır'daki Newroz kutlamasında okunacak bir mektupla yapacağını söyledi. Açıklamaya göre Öcalan mektup için 'tarihi' ifadesini kullandı.

“Öcalan’ın mektubu bize verilmeli”

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bugün Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Newroz kutlamasında yaptığı konuşmada mektubun hala kendilerine verilmediğini belirterek, Hükümet’e şu sözlerle tepki göstermişti:

“Nevroz’a az bir süre kaldı. Hala bize mektup verilmiş değil. Bu durum bizde kaygı uyandırıyor. Hükümet bu tutumla süreci yürütemez. Bu mektubun derhal bize ulaşması lazım. Çünkü son görüşmede Sayın Öcalan, BDP heyetine mektup vereceğini ve Diyarbakır Nevrozu’nda okunacağını söylemiştir. Ama bu saate kadar bize bu mektup teslim edilmiş değil. Bu mektubun bize verilmemesi, sürecin bambaşka bir döneme geçmesi demektir. Böyle bir tutumu kabul etmeyiz. Bir yıldır hücresinde her şeyini ortaya koyan bir lidere karşı böyle tutumu, küstahlığı kabul etmeyiz. Derhal yazdığı mektubu bize verilmesini istiyoruz." (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89