• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 20 °C

Öcalan: Görüntüler ile çözüm süreci hedefleniyor

Öcalan: Görüntüler ile çözüm süreci hedefleniyor
Sterk TV’nin Türkçe ana haber bültenine telefonla katılan Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeyi anlattı.

Abdullah Öcalan ile İmralı adasında görüşen BDP-HDP heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’ın son günlerde dolaşımda olan videolara ilişkin, “Bağlamından koparılan, değişik cümlelerin bir araya getirilmesinden ibarettir” tespiti yaptığını söyledi.

Sterk TV’nin Türkçe ana haber bültenine telefonla katılan Önder, Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin şunları aktardı:

“Çok yoğundu, gerek gündem olarak, gerek başlıklar olarak. Yaklaşık 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Öcalan basınla paylaşmak üzere bir açıklama verdi.

Hem sürece dair kaygılarını, endişelerini ve önerilerini dile getirdi. Hem de bu son günlerde dolaşıma sokulan görüntülere dair yorumlarını paylaştı.

Öncelikle dolaşıma sokulan video görüntüleri çözüm sürecini bitirmek ya da itibarsızlaştırmak amacıyla sinsi bir planın parçası olarak montajlanmıştır.

Bağlamından koparılan değişik cümlelerin bir araya getirilmesinden ibarettir. Bu görüntüler gerçeklikle ilişkileri yok. Bu, emperyalist operasyon merkezlerinin eli kanlı, kirli işlerde en çok kullandığı ve bir kenara attığı kişilerin işi. Burada hedeflenen, Kürt, Türk ve diğer bütün halkların barış ve ittifakıdır. Bu montajı yapanlar, dolaşıma sokanlar siyaseten var oluşlarını Kürt savaşına ve bu savaşın devamını isteyen darbeci mekaniğe bağlayanlardır.

Bu darbeci mekanik olmadan, bunlar hiçbir varlık gösteremezler. Benim bu konudaki temel yaklaşımlarım, en açık hali ile savunmalarımdadır. Başından beri aynı tutarlılık içerisindeyim.

ULUSLARARASI KOMPLONUN YIL DÖNÜMÜ

Uluslararası komplonun 16. yılına girerken, büyük oranda aydınlatılımış...

Süreç, bu uluslararası komployu teşhir ve mahkum ederek, halklarımızın kalıcı barışı için önemli bir fırsatı yarattı.

Komplocu güçlerin son günlerde özellikle İmralı sürecine yönelmelerinin esasında bu sebepler bulunuyor.

‘SÜREÇ TOPLUMSAL SÖZLEŞME GÜVENCESİYLE YÜRÜTÜLMELİ’

Çözüm sürecinde iktidar salt kendi güvenliği için paketlerle yaklaşıyor... Bu konuda bir toplumsal sözleşme güvencesi ile yürüyecek bir demokratikleşmeye ihtiyaç vardır. Hükümet seçim bahanesine sığınarak, meselenin ciddiyetinden uzak noktaya savrulmaktadır dedi. Bu tutumunu değiştirmemesi durumunda sürecin bitmesi en önemli sorumlusu hükümet olacağını vurguladı. Buna çare olarak, acilen müzakere heyetleri oluşturulması ve demokratik sözleşme hukukun esas alınması gerekiyor.

Başta Avrupa olmak üzere, dünyanın dört bir yanına dağılmış olan, ama ulusal demokratik kimliğini yitirmemiş olan halkımıza, medya çalışanlarımıza, kadın yoldaşlarımıza, başta hasta tutsaklar olmak üzere, cezaevindeki bütün tutsak arkadaşlara özel selamlarını gönderdi.

Halklarımızı acilen demokratik barış siyasetimizin etrafında kilitlenmeye çağırıyorum diyerek bitirdi.”

ÖCALAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TAM METNİ:

BDP-HDP Heyetinin bugün İmralı’da gerçekleştirdiği görüşme sonrası Sayın Öcalan’ın kamuoyuna iletilmesini istediği mesaj şöyle:

Öncelikle son günlerde dolaşıma sokulan video görüntüleri çözüm sürecini bitirmek ya da itibarsızlaştırmak amacıyla sinsi bir planın parçası olarak montajlanmıştır.

Bağlamından koparılan, bazen de hiç olmayan değişik cümlelerin bir araya getirilmesinden ibaret bu görüntülerin gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Bunu yapanlar, emperyalist operasyon merkezlerinin en eli kanlı ve kirli işlerde en çok kullanılarak kenara atılmış olan unsurlarıdır.

Burada hedeflenen aslında Türk-Kürt ve diğer bütün halkların barış ve ittifakını engellemektir. Bu montajı yapanlar, dolaşıma sokanlar ve siyaseten savunanlar, varoluşlarını Kürt savaşına ve bu savaşın darbeci mekaniğine bağlayanlardır. Benim bu konudaki temel yaklaşımım en açık haliyle savunmalarımda vardır. Ve başından beri aynı tutarlılık içerisindedir. Uluslar arası komplonun 16’ıncı yılına girerken komplo büyük oranda aydınlatılmış ve bir çok boyutuyla tedbirleri de alınmıştır.

İmralı süreci bu uluslar arası komployu teşhir ve mahkûm ederek, halklarımızın kalıcı barışı için önemli bir fırsat yaratmıştır. Komplocu güçlerin İmralı sürecine yönelmeleri esas olarak tam da bu sebepledir.

Çözüm sürecinde geldiğimiz noktada iktidarın salt kendi güvenliğini sağlamaya dönük tek taraflı paketler yaklaşımı demokratikleşme değil, provokatörlüktür. Lazım olan toplumsal sözleşme güvencesiyle yürüyecek bir demokratikleşmedir. Hükümet seçim bahanesine sığınarak meselenin ciddiyetinden uzak bir noktaya savrulmaktadır. Bu tutumunu acilen değiştirmemesi durumunda sürecin bitmesinin en önemli sorumlusu olacaktır. Bunun için acilen müzakere heyetleri oluşturulmalı ve demokratik sözleşme hukuku esas alınmalıdır.

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanına dağılmış olan ama ulusal demokratik kimliğini koruyan halkımıza, medya çalışanlarımıza, kadınlara hasta tutsaklar başta olmak üzere bütün cezaevindeki yoldaşlarımıza ve tüm kadrolarımıza özel selamlarımı gönderiyorum.

Halklarımızı acilen demokratik barış siyasetimizin etrafında kenetlenmeye çağırıyorum.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89