• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Öcalan: Bir yeşil ışık bekliyorum

Öcalan: Bir yeşil ışık bekliyorum
Öcalan, İmralı’da süren görüşmelerde “silahlı mücadelenin devre dışı bırakılması” için çaba harcadığını belirterek, “Bir yeşil ışık bekliyorum” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı’da süren görüşmelerde “silahlı mücadelenin devre dışı bırakılması” için çaba harcadığını belirterek, “Bir yeşil ışık bekliyorum” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı’da süren görüşmelerde “silahlı mücadelenin devre dışı bırakılması” için çaba harcadığını belirterek, “Bir yeşil ışık bekliyorum” dedi. Öcalan, BDP de dahil sorunun aktörleriyle de görüşmek istediğini söyledi.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre çarşamba günü avukatlarıyla görüşen Öcalan, şunları söyledi:

Kayanın bile bir ömrü var

“Gerek devlet gerek Kandil ve BDP, bütün sorunları benim üzerime yıkmış, Kürtler de benden pratik önderlik bekliyor. Bundan sonra kendi durumlarına ilişkin kendi kararlarını kendileri almalıdırlar. Benim burada zaten sonumun ne olacağı da belli değil. Bir deprem olsa burası üzerime yıkılsa ne olacak. Bu durum ömür boyu süremez. Bir kayanın bile fiziksel bir ömrü vardır. Fiziksel açıdan en fazla ne kadar dayanabilirim, bilemiyorum. O yüzden herkes kendi önderliğini yapmalıdır. Aynı şekilde Kandil’dekiler de hepsi 60’lı yaşlarına gelmişler, belli bir tecrübeye sahipler, kendileri önderlik yapabilecek tecrübeye ve olgunluğa sahiptirler.

Somut öneriler haziranda

Son olarak burada heyetle yaptığım görüşmelerde silahlı mücadele yönteminin devre dışı bırakılıp, silahsızlanma sürecinin de içinde olduğu demokratik çözüm yönteminin devreye girmesi için çalışıyorum, çabalıyorum. Bir yeşil ışık bekliyorum. Bu heyetle yaptığımız görüşmelerden sonuç alınırsa demokratik çözüm yolu devreye girecektir. Seçimlere kadar, muhtemelen haziran başında bir görüşmemiz daha olacak. Ben bu yapacağımız görüşmede heyete daha somut, pratik öneriler sunacağım. Bu önerilerime olumlu cevap verilirse, devletin stratejik önderliği bu önerilere olumlu yaklaşır, demokratik çözüm yolunda karar alırsa, ben de o zaman rolümü daha anlamlı bir şekilde oynarım.

BDP ile görüşmeler yapacağım

Böylesi bir durumda daha rahat çalışma yürütebilmenin koşullarının oluşturulması gerekecek. O zaman şimdiki gibi haftada bir saatlik görüşmelerle bu işler yürütülemez. Sorunun aktörleriyle, BDP ile, herkesle görüşmeler yapacağım. Sonuç alıcı iletişim koşulları oluşturulmalı ki, ben de burada rolümü daha iyi oynayabileyim. Bu koşulların sağlanması durumunda gün gün burada ben barış çalışmaları yapacağım, çalışma yürüteceğim, buradaki tüm zamanımı bu çalışmalara ayıracağım.

Üç nedenle çekileceğim

Ben 15 haziranda çekileceğim derken üç nedenden dolayı çekileceğimi belirtiyorum. Bunlar;

» AKP’nin kendi hegemonik iktidarını bana dayandırması, benim üzerimden kendi iktidarını yaşatmaya çalışması.

» Kürt siyasetinin ideolojisiz, örgütsüz siyaset anlayışı.

» Askerî stratejik-taktik yöntemlerle alakası olmayan, bağdaşmayan gerillacılık tarzı.

Bu üç nedenle mevcut koşullarda rol almamın bir önemi olmadığı gibi, artık üzerimdeki bu düğümlerin çözülmesi ve omzumdaki bu yüklerin atılması gerekiyor. Ben 15 haziranda çekileceğim derken bunu kastediyorum, yoksa kimseye 15 hazirandan sonra gidin, vurun, kırın, dökün demiyorum.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89