• BIST 9486.56
  • Altın 4175.093
  • Dolar 39.1971
  • Euro 44.6439
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Norşin'de seçimler yenilenecek

Norşin'de seçimler yenilenecek
BDP'nin kazandığı ancak AKP'nin itirazı nedeniyle 3. kez oy sayımı yapılan Norşin'de Seçim Kurulu kararını açıkladı.

Yerel seçimlerde BDP'nin kazandığı ancak AKP'nin itirazı nedeniyle 3. kez oy sayımı yapılan Norşin'de Seçim Kurulu kararını açıkladı. Karara göre Norşin'de seçimler yenilenecek.

Bitlis'in Güroymak (Norşên) ilçesinde BDP'nin 2 kez yapılan sayım sonucunda kazanması ardından AKP'nin Bitlis İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu 3. kez oy sayımı yapıldı.

Sayımın ardından seçim sonucu iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden seçime gidilmesine karar verildi.

Seçim sonuçlarına göre, BDP 4 bin 522 oyla yüzde 48.72, AKP 4 bin 490 oyla yüzde 48.33 oranında oy almıştı.

Yerel seçim sonuçlarına göre BDP Bitlis merkezinin yanısıra Ovakışla, Norşin, Hizan, Mutki, Ahlat ilçeleri ile Yolalan beldesini kazanmıştı.

Norşin'de olduğu gibi Ahlat'da da seçimleri BDP'nin kazandığının resmi olarak açıklanması ardından, AKP'liler sonuçlara itiraz etmiş oylar 4 defa sayılmıştı.

İlk 3 sayımda BDP'nin kazandığı doğrulanmasına rağmen son sayımda AKP'nin 287 oy farkı ile belediyeyi kazandığı açıklanmıştı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • imran adsay04 Nisan 2014 Cuma 21:43savaş ta ısrarmı

      başta ağrı olmak üzere bdp nın kazandığı belediyeleri binbir hileyle geri aldırmasını yeni savaş gereksesi olarak algılanmalıdır.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89