• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 16 °C

'Ne Mutlu Türküm diyene' desinler

'Ne Mutlu Türküm diyene' desinler
Ankara 1.Bölge Bağımsız Milletvekili adayı gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu “ Atatürk'ün partisinde Abdullah Öcalan'ı ve onun arkadaşlarını savunanlar yer alıyor.” dedi.

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Dinamit’ adlı programa bu hafta, CHP’den milletvekilliği için adaylık başvurusunda bulunan ancak listeye alınmayan gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu katıldı. Çok tartışılan CHP listelerinin masaya yatırıldığı programda hararetli dakikalar yaşandı. Hulki Cevizoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanırkulu’nun ağzından “Ne Mutlu Türküm diyene” sözünü duymak istediğini söyledi.

LİSTEDE PKK'YI SAVUNANLAR VAR

“Sezgin Tanrıkulu, ‘PKK terör örgütüdür’ desin kamuoyu rahatlasın” diyen Cevizoğlu, Tanrıkulu’nun listelerde yer almasına tepki göstererek “Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde bile Abdullah Öcalan’ı yargılayan savcı ve hakim yer alamıyor, ama Abdullah Öcalan’ı ve onun arkadaşlarını savunanlar yer alıyor. ” dedi.

TANRIKULU PKK’YA TERÖR ÖRGÜTÜ DESİN

Rasim Ozan Kütahyalı'nın “Sizin adaylığını kabul edilseydi, PKK avukatı bir isimle beraber CHP milletvekili olacaktınız. Bir PKK avukatı ile birlikte siyaset yapar mıydınız?” sorusu üzerine Cevizoğlu şu yanıtı verdi;

“CHP’nin içine girip milletvekili olsaydım, Sezgin Tanrıkulu’da milletvekili olsaydı kesinlikle içeride fikri mücadelemiz olacaktı. Ben Sezgin Tanrıkulu’nun ‘Ne mutlu Türküm diye’ sözünü dediğini duymadım.” dedi.

Bunun üzerine moderatör Latif Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na çağrıda bulunarak “CHP’li Tanrıkulu, programa bağlansın. ‘PKK terör örgütüdür’ desin. ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ desin” dedi.

Hulki Cevizoğlu’da bu çağrıya ek olarak “‘Ne Mutlu Türküm diyene’ sözünü, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin başında ki Kemal Kılıçdaroğlu söylesin. Ben bu zamanda kadar bu sözü söylediğini duymadım.” dedi. Ancak program sonuna kadar ne Sezgin Tanrıkulu, ne de Kemal Kılıçdaroğlu bu çağrıya yanıt verdi.

BU LİSTELERİ KİM YAPTI

Listeleri kimin yaptığı konusunda farklı açıklamalar oluğunu kaydeden Cevizoğlu “Gürsel Tekin’e sorun bu listeleri kim yaptı diye? Farklı açıklamalar var, top çevirmesinler." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU VEFASIZ

“Kemal Kılıçdaroğlu çok büyük bir vefasızlık yapmıştır” diyen Hulki Cevizoğlu, CHP liderinin Tuncay Özkan’a sırt çevirdiğini kaydetti. O dönem sade bir milletvekili olan Kılıçaroğlu’nu, Kanaltürk’ün kurucusu Tuncay Özkan’ın Türk halkına tanıttığını söyledi. Cevizoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türk halkına tanıtan Tuncay Özkan’dır. Kanaltürk’te 3 yıl boyunca yayınlanan ‘Yolsuzluk ve Yoksulluk’ programının sürekli konuğu Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Kemal Kılıçdaroğlu yapan Tuncay Özkan’ın CHP listeleri içinde yer almaması, bir genel başkan adına çok büyük bir vefasızlıktır. Tuncay Özkan’a bir milletvekilliğini çok mu gördünüz?” dedi.

ECEVİT PASİFLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILDI

Programın sonlarına doğru telefonla canlı yayına katılan eski Başbakan Bülent Ecevit’in koruma müdürü ve bağımsız milletvekili Recai Birgün, “Bülent Ecevit, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayınca daha da kötüleşti.” dedi. Canlı yayında o dönemi anlatan Recai Birgün, “Ecevit, Başkent Üniversitesi Hastanesinden çıktıktan sonra hızla düzelmeye başladı. Kimseden habersiz Başbakanlık konutuna dışarıdan bir doktor getirdik. Ve hızla düzelmeye başladı.” dedi.

Ecevit’e 5-6 ay ayağa kalkamaz raporu verildiğini kaydeden Birgün “Biz kendi doktorumuzdan yatmasına gerek olmadığı raporu aldık . Evde tedavi başlayınca hastaneden çok çağırdılar, ancak biz gitmedik. O dönem yapılan haberlerle, Ecevit’in tekrar hastaneye yatırılması için bir tür baskı uygulanıyordu” dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı ise bu baskının Doğan Medya Grubu tarafından yapıldığını ifade ederek “Ecevit’i hastanede tutarak pasifize etmeye çalıştılar.” ifadesini kullandı.

Recai Birgün, Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki göstererek “Hem Ecevit şapkasıyla kurultaya çıkacaksın, hem 'Ecevit’in siyasi mirasına sahip çıkacağım’ diyeceksin, sonrada Mehmet Haberal’ın Ecevit'in memleketi Zonguldak’tan aday göstereceksin.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89