• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

Mustafa Sarıgül DSP'den istifa etti

Mustafa Sarıgül DSP'den istifa etti
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül seçimlerden önce katıldığı DSP'den istifa etti. Sarıgül'ün yeni parti kurma çalışmalarına hız vereceği sanılıyor.

Sarıgül yaptığı yazılı açıklamada, "Daha önce ve uzun yıllar görev yaptığım ve bu görev sırasında her kademesinde onur ve gurur duyduğum Demokratik Sol Parti'den istifa ediyorum" dedi.

Sarıgül, açıklamasında "Ancak ülkem ve yurttaşlarım için vermiş olduğum ve vermeye devam edeceğim hizmetlerimde, ilkeleri ve doğrultusu gelecekte de siyasi yaşamıma daima ışık tutacak olan Demokratik Sol Parti'ye, kurucusu büyük siyaset ve devlet adamı Bülent Ecevit'in değerlerine ve partili yurttaşlarıma olan gönül bağım daima sürecektir. Ülkemizin içinden geçtiği bunalımlı dönemde bütünleşme çabalarını daima şükranla anacağım" ifadelerine yer verdi.

Mustafa Sarıgül, "Hemen ifade etmek isterim ki bugün gerek ülkemizin içinden geçmekte olduğu ekonomik krizin yarattığı ağır bunalım, gerekse demokratikleşme sancıları içindeki herkesin kutuplaşma ve çözümsüzlüklerin ileri boyutlara varmakta olduğunu üzülerek görmekteyim. Yurttaşlarımızın gündemi ile iktidar ve ana muhalefetin gündemi ne yazık ki ters yönde gelişmektedir. Benim yurttaşlarımdan aldığım ses bu çelişkiyi açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

"Yeni bir anlayış..."

Sarıgül, "Türkiye'nin bu koşullar içinde yeni bir anlayışa, yeni bir siyasete ve yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğu açıktır. Bu ihtiyacı görerek ve bu ihtiyacın sahibi olan yurttaşlarımla birlikte yürüme kararındayım" dedi.

Sarıgül, istifa kararının bu doğrultuda alınmış bir karar olarak değerlendirilmesini istediğini belirterek, Türkiye'nin her noktasında harekete destek ve gönül veren yurttaşların umutlu bakışlarını boşa çıkarmayacağını dile getirdi.

Herkesin birbirini kucakladığı, gelişmiş mutlu bir Türkiye için yola çıktığını vurgulayan Mustafa Sarıgül, önümüzdeki günlerde gelişmeler için geniş açıklamayı 11 Temmuz Cumartesi günü davetli olduğu Kastamonu Daday'da yurttaşlarla paylaşacağını anlattı.

Açıklamada, Sarıgül ile birlikte 21 Şişli Belediyesi meclis üyesinin de partiden istifa ettiği duyuruldu.

DSP lideri Türker başarılar diledi

DSP Genel Başkanı Masum Türker de, partisinden istifa eden Sarıgül'e başarılar diledi. Türker, Mustafa Sarıgül'ün, belediye başkanı olmak üzere DSP'ye geldiğini, bu konuda çalıştığını ve partisinin Şişli örgütünün de Sarıgül'e kucak açtığını söyledi.

Masum Türker, "Kendisi parti kurmak istiyormuş, başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun. Umarız siyasi arenada aradığını bulur" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi adı altında önümüzdeki milletvekili genel seçimlerine gireceklerini açıklamıştı.

Mustafa Sarıgül, bugün düzenlediği basın toplantısıyla, Demokratik Sol Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Sarıgül, 29 Mart seçimlerinden önce DSP'ye katılmış ve yeniden Şişli Belediye Başkanı seçilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89