• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Mustafa Karasu’dan lobi açıklaması

Mustafa Karasu’dan lobi açıklaması
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Bese Hozat’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, KCK Eşbaşkanı Bese Hozat’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek “Kürtleri; Ermenilerle, Rumlarla, Yahudilerle karşı karşıya getirmek istiyorlar” dedi

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, önceki akşam katıldığı Sterk TV’deki Özgür Gündem programında, KCK Eşbaşkanı Bese Hozat’ın açıklamalarını yorumladı. Karasu, Hozat’ın uzun bir röportajdaki tek cümlesinin cımbızlanarak alındığını belirterek “Bese Hozat bu halkların dostudur, iyi ifade edememiştir” dedi. Karasu, Hozat’ın sözleri sonrası yaşanan tartışmaya dair şunları söyledi:

“Bese Hozat arkadaşın söylediği bir cümle, uzun bir röportajın içinde cımbızlanarak alınmıştır. Böyle bir cümleyle Kürtlerle; Ermeniler, Rumlar, Yahudiler karşı karşıya getirilmek isteniyor. Çünkü bu coğrafyada demokrasinin dinamiği Kürtlerdir. Kürtlerin mücadelesi Ortadoğu’yu demokratikleştirecektir, özgürleştirecektir. Kürtler tasfiye edildiğinde Ortadoğu‘daki bütün özgürlük mücadeleleri ezilecektir. O zaman Ermenilerin de, Yahudilerin de başka ezilen halkların da umutları ezilecektir. Ortadoğu mezhepler, inançlar mezarlığı haline getirilecektir. Bunun önündeki engel PKK’dir. Şimdi PKK ile bu halklar karşı karşıya getirilmek istenerek, aslında hem PKK hem de Ermeniler, Rumlar, Yahudiler, Süryaniler vurulmak isteniyor.” PKK’nin demokratik ulus ve ortak vatan anlayışına sahip olduğunu dile getiren Karasu sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK bütün etnik ve dinsel toplulukların özgür yaşayacağı bir Ortadoğu yaratmak istiyor. 40 yıllık pratiğimiz de ortadadır. Bu gerçeklik ortadayken bunu görmemek, Bese arkadaşın bir cümlesi üzerinden bu harekete, saldırmak amiyane deyimle ayıptır.”

“TEK PARALEL DEVLET CEMAATTİR”

“(Bese Hozat) Paralel devlet istemiyor demiştir, paralel devletin politikasından memnun olan bazı dinsel-etnik topluluklar olabilir demiştir. Yoksa o halkları Kürt düşmanı, bu savaşı onlar istiyor anlamına gelecek bir söz söylememiştir. Böyle bir söz söylemesi de mümkün değil. Röportajda herkesi Kürt sorununun çözümüne, Türkiye’nin demokratikleşmesine destek vermeye çağırırken, olumsuz yaklaşanlara karış kendi tutumunu ortaya koymuştur.” Türkiye’deki tek paralel devletin Fettulah Gülen cemaati olduğunun belli olduğunu dile getiren Karasu sözlerini devamında şunları dile getirdi: “Yoksa paralel devlet bellidir, Fettullahçılardır. Eskiden beri söylenir; Türkiye üzerinde ABD’nin, ABD’nin üzerinde İsrail lobilerinin etkisi var diye. Bese arkadaş Kürt sorununun çözümünü istemeyen dış güçler var derken bunu kast etmiştir. Ermeni halkıyla, Yahudi halkıyla ve diğer topluluklarla ilgili hiç olumsuz anlaşılmayacak bir şeyden bu kadar gürültü koparmanın arkasında da güçlerin parmağı vardır. Ermenilerle, Rumlarla, Yahudilerle Kürtleri karşı karşıya getirip bölgedeki despotik, kültürel soykırımcı, katliamcı politikalarının önündeki engelleri kaldırmak istiyorlar.”

“KÜRDİSTAN HERKESİN ORTAK VATANIDIR”

Karasu konuşmasında Ermeni soykırımına da değindi: “Ermenilerle tarih boyunca iç içe yaşamışlardır. Kürtler için en acı şey, Ermenilerin soykırıma uğratılmasıdır. Acı duyuyoruz. Bundan Kürtler de zarar görmüştür, Kürtler de zayıf düşürülmüştür. Kürdistan herkesin ortak vatanıdır, öyle tek vatan tek millet anlayışımız yok. Kürdistan hem Kürtlerin hem Ermenilerin hem Süryanilerin, yani bu topraklarda yaşamış herkesin vatanıdır. Sadece Kürtlere ait değildir.” (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89