• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

MSB: İdlib’de beş asker hayatını kaybetti

MSB: İdlib’de beş asker hayatını kaybetti
Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’in kuzeyindeki Taftanaz’da Suriye ordusu tarafından düzenlenen saldırıda beş askerin hayatını kaybettiğini, beş askerin de yaralandığını duyurdu.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Akar bir görüşme gerçekleştirdi. AKP Sözcüsü Çelik ise gözlem noktalarının görevine devam edeceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Suriye ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik top atışında bulunduğunu duyurdu.

Açıklamada, İdlib’in kuzeyindeki Taftanaz’da düzenlenen saldırıda beş askerin hayatını kaybettiği, beş askerin de yaralandığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında “bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş” bilgisine de yer verildi.

Erdoğan ile Akar görüştü

Suriye ordusunun saldırısı sonucu beş askerin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’den ilk açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter üzerinden yatığı açıklamada “saldırıya karşılık verildiğini” ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter’dan “Şanlı ordumuz gerekeni yapmaya devam edecektir!” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise “Mehmetçiğimiz bölgede varlığını sürdürmeye ve uluslararası hukuku hiçe sayanlara gerekli cevabı vermeye devam edecektir” dedi.

Bu arada saldırı sonrası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın AKP Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleşti.

AKP Sözcüsü: Gözlem noktalarımız göreve devam edecek

Öte yandan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun Erdoğan başkanlığındaki toplantısı sürerken açıklamalarda bulundu.

“TSK, İdlib’deki saldırlara misliyle karşılık vermiştir” ifadelerini kullanan Çelik, “İdlib’de Suriye rejiminin şu ana kadar yapılan bütün mutakabatlara karşı geldiğini ve İdilib’de insani felakete neden olduğunu” dedi ve ekledi:

“Gözlem noktalarımız görevine kararlılıkla devam edecektir. Türkiye’nin gözlem noktalarından çekilmesi söz konusu değildir. Bu noktalara takviyeler gerçekleştirilmiştir. TSK kendisine karşı yapılan her saldırıya misliyle karşılık verecektir. Bunun için her türlü kapasiteye ve teçhizata sahiptir.”

Yedi asker hayatını kaybetmişti

Rusya destekli Suriye hükümet güçleri, Aralık ayından bu yana süren “İdlib Şafağı” adlı operasyonu kapsamında Serakib kentine girmişti.

Türkiye, Şam’ın ilerleyişini durdurmak ve bulunduğu alanı kaybetmemek için Serakib’deki gözlem noktasına takviye yapmış, aynı zamanda ilçenin çevresinde üç tane daha askeri kontrol noktası oluşturmuştu.

3 Şubat’ta TSK takviyesi sırasında Şam’ın saldırısı sonucu yedi asker ve bir sivil personel hayatını kaybetmişti.

TSK de askeri gözlem noktalarından Suriye ordusuna top atışlarıyla karşılık vermiş, kısa süreli çatışma yaşanmıştı. Ancak Suriye ordusu ilerleyişini sürdürmüştü.

Suriye ordusunun İdlib’de ilerleyişi sürerken, Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik görüşmeler de yoğunlaşmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89