• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

MHP'ye üç kaset sorusu

MHP'ye üç kaset sorusu
MHP’yi sarsan kaset skandalını soruşturan savcılık partiye cevaplaması için bazı sorular gönderdi...
MHP’yi sarsan kaset skandalını soruşturan savcılık partiye cevaplaması için bazı sorular gönderdi: Site sahibinin kredi kartı bilgilerini nasıl elde ettiniz? Kasetlerden bilginiz var mıydı?

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, MHP’ye kaset soruşturması kapsamında gönderdiği yazılarda 3 soru yöneltti. Görüntüleri yayınlanan kişilerin savcılığa çağrılmalarına rağmen gelmediklerini partiye bildiren savcılık yazısında, Garanti Bankası’na ait kredi kartı bilgilerinin nasıl temin edildiği, ülkücü gazete ile farklı ülkücülük sitesi arasında illiyet bağının nasıl kurulduğu, kasetlerden önceden makamın bilgisi olup olmadığı soruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın MHP Genel Başkanlığı’na gönderdiği 25 Mayıs 2011 tarih ve 2011-947 soruşturma numaralı yazıda, kaset soruşturması kapsamında kredi kartı numaraları verilen işadamı ile farkliulkuculuk internet sitesi arasındaki bağlantının açıklanması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen’in imzasını taşıyan yazıda, avukat Hamit Kocabey tarafından verilen şikayet dilekçesinde bahsi geçen konulara dikkat çekilerek, şöyle denildi:

Bağlantıyı nasıl kurdunuz?

“Dilekçenizde İbrahim Faruk Bayındır isimli şahsa ait olan ....Bankası ....kredi kartı bilgilerinin nasıl temin edildiği, dilekçeniz ekinde bulunan Network Solutions isimli hosting hizmeti sağlayan web sitesinin Mehmet Yılmaz adına gelen Order Confirmation belgesinin nasıl temin edildiği, dilekçenizde İbrahim Faruk Bayındır isimli şahsın .... Bankası’na ait ....... numaralı kredi kartı ile ulkucugazete.com, ulkucugazete.net ve ulkucugazete.org adlı internet sitelerine defalarca ödeme yaptığı iddia edilmiştir. Ancak soruşturmaya konu olan gizli çekimlerinin farkliulkuculuk.blog.com, farkliulkuculuk.wordpress.com, farkliulkuculuk.livejournal.com, farkliulkuculuk.tumbir.com, farkliulkuculuk.blogdrive.com, farkliulkuculuk1.wordpress.com, farkliulkuculuk.weebly.com, www.twitter.com/farkliulkuculuk ve 1farkliulkuculuk.wordpress.com isimli sitelerde yayınlandığı tespit edilmiştir. ulkucugazete.com, ulkucugazete.net ve ulkucugazete.org isimli siteler ile yukarıda belirtilen görüntülerin yayınlandığı siteler arasındaki illiyet bağının nasıl kurulduğunun belirtilmesi rica olunur.”

Önceden bilginiz var mıydı?’

Yine savcılık, kasetlerle ilgili konunun MHP’ye daha önceden ulaştırılıp ulaştırılmadığını da sordu. Yazıda, “İnternet sitelerinde bu görüntülerin yayınlanmasının öncesinde genel başkanlığınıza gönderilerek bahse konu şahısların istifa ettirilmesi yönünde yayınlar yapıldığı anlaşılmıştır. Genel merkezinize soruşturmaya konu olan görüntüler yayınlanmadan önce gönderilip gönderilmediği, gönderilmiş ise görüntülerin Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi gerekmektedir” denildi.

CMK. 332/1 maddesi gereğince MHP, savcılığın yazısına 10 gün içinde yanıt verecek. Savcılık, yine MHP’ye gönderdiği yazıyla, Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu’nun çağrılmalarına karşın beklenen zamana kadar savcılığa gitmediklerini de bildirdi. MHP Genel Merkez’e gönderilen yazıda olayın aydırlatılabilmesi için bu iki ismin telefonla da aranarak davet edilmelerine rağmen ifade vermeye gelmedikleri vurgulandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89