• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 4 °C

MHP herkese savaş açtı!

MHP herkese savaş açtı!
MHP, Kürt açılımı konusundaki ayak diretmesini sürdürürken, kendisini eleştiren herkesi de anında eleştiriyor

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Cumhurbaşkanlığı'ndan dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verilen 'yakışıksız açıklama' tepkisini "Köşk'ün MHP'ye acil cevabı suçüştü yakalanmanın dışavurumu" sözleriyle değerlendirdi. Şandır, Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik suçlamalarına "Başbakan'ın akıl sağlığından endişeliyiz, kem söz sahibine aittir, bizi işaret ederek yaptığı nitelemeleri kendisine aynen iade ediyoruz" karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamalara Çankaya Köşkü'nden verilen jet cevabı ve Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi ve Bahçeli'yi hedef alan suçlamalarını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın 'akıl sağlığından' endişe duyduklarını kaydeden Şandır şunları söyledi:

"Kem söz sahibine aittir. Bizi işaret ederek yaptığı nitelemeleri kendisine aynen iade ediyoruz. Ve şu soruya millet önünde açık cevap istiyoruz: Başbakan başlattığı Kürt açılımını neden bugün yapıyor da 2008'de, 2007'de, 2006'da ve hatta 12 Ağustos 2005 tarihinde Diyarbakır'da yaptığı konuşmadan sonra yapmadı? Neden şimdi? Bu Büyük Ortadoğu Projesi'nin asbaşkanı ABD'nin Irak'tan çıkma kararı sonucunda, gerçekleştirilemeyen Kürt devletini kurma projesinin, BOP'un Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emanet edildiğinin ifadesidir. 2009 yılında böyle bir açılıma girişmek BOP eşbaşkanlığının gereğini yapmaktır. Neden şimdi? Başbakan bunun cevabını millete vermezse kullandığı kelimelerle kendisini itham ediyoruz."

"KÖŞK'ÜN AÇIKLAMASINA "SUÇÜSTÜ YAKALANMANIN DIŞAVURUMU" TEPKİSİ

Şandır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı MGK bildirisiyle ilgili açıklamaya Çankaya Köşkü'nden verilen yanıtı da eleştirdi. Şandır, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın duyarlılığını, MHP'ye cevap vermekte gösterdiği aciliyeti suçüstü yakalanmanın dışavurumu olarak algılıyoruz. Unutulmasın ki; Mondros'u imzalayan da o günün devlet yöneticisiydi. Bugün eğer bir Kürt devleti kurulması yolunu açacak olan bu açılıma destek veriliyorsa, bunun anlamı da Mondros'taki sonuçtur. Bunun için Çankaya Köşkü'nün bu acil cevabını bir suçüstü yakalanmanın dışavurumu olarak değerlendiriyorum. Tarihi yargılamaktan kaçınmanın telaşı içinde uyarılara haksız tepkiler verilmektedir. MHP olarak biz ülkemizin birliğini, milletimizin birliğini, devletin bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını savunmaktayız. Bunun bedeli ne olursa olsun sonuna kadar da savunmaya kararlıyız. "diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89