• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 19 °C

MGK, yeni Kırmızı Kitap'ı kabul etti

MGK, yeni Kırmızı Kitap'ı kabul etti
Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen MGK, yeni Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'ni kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen MGK, yeni Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'ni kabul etti.

Milli Güvenlik Kurulu'nda yeni Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin uygun bulunarak bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu sonrası yapılan yazılı açıklamada, toplantıda ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı kaydedildi. Bu bağlamda bölücü terör örgütünün ülkenin bütünlüğü ve milletin birliği ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü faaliyetine karşı çok yönlü olarak yürütülen mücadelenin önümüzdeki dönemde de halkın sağduyulu yaklaşımı ve desteğinden alınan güçle aynı kararlılıkla sürdürülmeye devam edileceği belirtilen açıklamada şu ifadele yer verildi:

"Bölgenin refah düzeyinin yükseltilmesine yönelik yatırımları engellemeyi amaçlayan eylemleriyle bölge halkının huzur ve refahına yaklaşımını ortaya koyan bölücü terör örgütünün, aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı sivil halkı hedef alan saldırılarında kara mayını kullanmaktan çekinmemesinin, bu örgütün insani değerlere bakış açısını da bir kere daha açıklıkla sergilediğine dikkat çekilmiştir. Dost ve müttefik ülkelere, bu hususları ciddiyetle ve sorumluluk duygusu içinde dikkate almaları ve terör örgütü mensupları ve yandaşlarının ülkelerinde faaliyet göstermelerine imkan tanımamaları ve terörün maddi kaynağının kurutulması bakımlarından etkin tedbirler benimsemeleri çağrısında bulunulmuştur."

Toplantıda Irak'taki son gelişmelerin de tüm boyutlarıyla değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, "Bu çerçevede 7 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilen parlamento seçimlerinden bu yana yeni hükümetin henüz kurulamamış olmasının muhtemel yansımaları ele alınmış, Irak'ta siyasi süreçte yaşandığını müşahede ettiğimiz sorunların ulusal uzlaşı temelinde bir an evvel aşılmasının önem taşıdığı vurgulanmıştır. Terörle mücadeleye ilişkin Türkiye-Irak-ABD üçlü mekanizme sürecindeki gelişmeler de gözden geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Yürütülen çok yönlü faaliyetlerin Türkiye'nin uluslararası alanda ve BM nezdinde yakalamış olduğu ivmenin daha da güçlenmesine önemli katkıda bulunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi: "BM Genel Kurulu çalışmalarında BM gündeminde yer alan İran ve İsrail'le ilgili bazı konulara ilişkin son gelişmeler de değerlendirilmiştir. Bu çerçevede İran nükleer programı konusunda ilgili taraflar arasında doğrudan müzakerenin yeni turunun bir an önce gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekilmiştir. İsrail'in insan yardımı konvoyuna saldırısı konusundaki gelişmeler BM İnsan Hakları Konseyi'nin bağımsız uzmanlarca hazırlanan 29 Eylül 2010 tarihli raporu ışığında değerlendirilmiştir. Siber tehdidin global düzeyde ulaştığı boyut ve bu tehdidin ulusal güvenliğe etkileri kapsamlı suretle ele alınmıştır. Bu bağlamda siber tehdidin engellenebilmesi açısından milli düzeyde yürütülen çalışmalar değerlendirilmiştir."

"Dost ve kardeş" Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin de toplantıda ele alındığı kaydedilen açıklamada, "Türkiye'den yapılan kapsamlı yardımlar ele alınmış sayın Başbakan'ın ziyareti vesilesiyle bir kez daha sergilenen kardeş Pakistan halkıyla bu zor günlerdeki dayanışmanın önümüzdeki dönemde de sürdürüleceği vurgulanmıştır" denildi.

Toplantıda yeni Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin de görüşüldüğü ve uygun bulunarak bu konudaki tavsiye kararın Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verildiği ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89