• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Merkez sağı dizayn edemedik

Merkez sağı dizayn edemedik
DYP-ANAP birleşmesinin mimarlarından Encümen-i Daniş'in başkanı Necmettin Karaduman, birleşmeden istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

DYP-ANAP birleşmesinin mimarlarından Encümen-i Daniş'in başkanı Necmettin Karaduman, birleşmeden istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Eski DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un da dahil olduğu bir çalışma yaptıklarını aktaran Karaduman, "Hüsamettin Bey, Süheyl'i (Batum) partinin başına getirmeye muvaffak olamadı. Bıraktık bu işin (DP'yi canlandırma) peşini." diye konuştu. 

Balyoz Darbe Planı'nda adı başbakan yardımcısı olarak geçen, DYP-ANAP birleşmesinin mimarlarından Encümen-i Dâniş Başkanı Necmettin Karaduman, merkez sağa yönelik siyasi mühendislik çalışmaları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anavatan Partisi (ANAP) ile Doğru Yol Partisi'ni (DYP) birleştirmek için iki sene önceden Hüsamettin Cindoruk'un da dâhil olduğu bir çalışma yaptıklarını belirten Karaduman, "O çalışmaların teferruatına girmiyorum. Sonra DP başkanı oldu Cindoruk. Biz Cindoruk'a dedik ki: 'Bunun başına toplumun katılacağı genç bir insan bulup getirmek şart. Başka türlü bu birleşmeden sonuç alamayız.' Olmadı bu. Bunu Hüsamettin Bey başaramadı. Hangi sebeple başaramadı bilmiyoruz." diye konuştu.

Aksiyon Dergisi'nden Cemal Kalyoncu'ya konuşan Necmettin Karaduman, 'genç bir insan' ile Deniz Baykal'ın CHP liderliğinden tasfiyesinin ardından partiye giren CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'a işaret etti. Batum'u DP'ye empoze etmeye çalıştıklarını aktaran Karaduman, merkez sağı dizayn etme sürecini şöyle anlattı: "Süheyl Bey bizi ekarte etmedi. Genç bir insan olarak onu tanıdık burada. Biz her ay bir konferans veririz Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi'nde. On seneden beri devam eden konferanslarımız vardır. Süheyl Bey'i de bir hukukçu olarak zaman zaman buraya çağırırdık. Ve beğendik Süheyl Bey'i. Ve bu hareket başlayınca, merkez sağdaki iki partinin birleşmesi düşüncesi gündeme gelince, bunun başına genç bir lider bulalım fikri ortaya atıldığında Süheyl Batum'un konferanslarda bizde bıraktığı müspet intiba nedeniyle biz onu tavsiye ettik. Süheyl Bey de benimsedi bunu, Hüsamettin Bey de. Tamamen bizim fikrimizi paylaştı. Ama olmadı, Hüsamettin Bey, Batum'u getirmeye muvaffak olamadı... Merkez sağda DP'yi canlandıralım fikrinden dönüş oldu. Yani bıraktık bu işin peşini."

Necmettin Karaduman, Ergenekon davası konusunda da ilginç açıklamalarda bulundu. Bu dava kapsamında yargılanan bazı insanların muhalefet ettiği için mahkeme kapılarında süründürüldüğünü savunan Karaduman, şöyle devam etti: "Öyle insanlar var ki Ergenekon diye içeride bulunan. Yani bunlar toplumun yüzakı insanlar yahu. Mesela bunlardan birisi benim de yakın dostum olan, çok yakından tanıdığım Doktor (Mehmet) Haberal, müthiş bir adam. Bunun kadar mükemmel bir insan az gelir bu topluma. Çeşitli kanallardan sordum, ne yaptı Haberal? Ne yapmıştır ki önüne bugüne kadar bir delil konmadı? Bunu aradım aradım, bir türlü bulamadım."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89