• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 11 °C

Melih Gökçek: 'Bülent Arınç seni istemiyoruz'

Melih Gökçek: 'Bülent Arınç seni istemiyoruz'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başbakan Yardımcısı Arınç'ı Twitter üzerinden çok sert sözlerle eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı'nı izleme heyetine yönelik sözleri nedeniyle eleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç'ı Twitter üzerinden çok sert sözlerle eleştirdi. "Arınç seni istemiyoruz" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı izleme heyeti ile ilgili sözleri üzerinden eleştiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a çok sert açıklamalar yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi basın bürosu, tweet'leri Gökçek'in attığını teyit etti. İşte o mesajlar:

"Aziz milletim. Bu açıklamamı yaparken çok düşündüm. Ama sonunda yazmaya karar verdim. AK Partimiz’de fitne ateşini yakmak isteyenler var. Biz davamıza ve AK Partimize bu güne kadar toz kondurmadan yola devam ettik. Allah bu millete ve İslam alemine bir lider lütfetti."

"Okyanus ötesindeki güçler ve onun maşalarının tek amacı liderimizi yok etmek. Gezi’yi denediler olmadı. 17 ve 25 Aralığı denediler olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yedi düvel birleşti. Havalarını aldılar. Şimdi 7 Haziran seçimlerinde tek arzuları HDP’ye barajı geçirtmek."

"Bunun için CHP Genel Merkezi bile HDP'ye çalışıyor. Paralel yapıya talimat geldi. HDP barajı aşsın diye oylarını HDP'ye verecekler. Paralel yapı bütün kozlarını oynayarak amacına ulaşmak için AK Parti’yi iktidardan, Türkiye’yi istikrardan uzaklaştırmak için her şeyi yapıyor."

"En çok üzüntü duyan Davutoğlu"

"Paralel yapı içinde hep bir laf dolaşıp duruyordu. ‘AK Parti'ye son anda öyle bir darbe vuracağız ki altından kalkmaları mümkün olmayacak’. Hep merak etmişimdir. Acaba bize nerden vuracaklar. İtiraf etmeliyim, böyle bir darbe beklemiyordum. Bizi içimizden vurmak istediler."

"Ve bu darbeyi Bülent Arınç'la gerçekleştirdiler. Herkes Arınç'ın açıklamasını hükümet adına yapılmış gibi algıladı. Daha doğrusu böyle bir algı oluşturulmak istendi ve de başarılı olundu. Oysa hükümetin bakanlarının bu konuda olaydan aşırı rahatsız olduğunu ben yakinen biliyorum. Olaydan en çok üzüntü duyan kişi ise Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur."

"Peki Bülent Arınç'ın bu açıklamasının perde arkası nedir? Şimdi onu açıklıyorum. Hem de belgeyle açıklamak kaydıyla. Bülent Arınç'ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir. Bunu ben söylersem, birileri iftira atıyor diyebilir."

"Hükümetle filan ilişkisi yok"

"Buyurun 23 Mart 2014'te Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde Arınç'ın damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter için ne diyor? İşte Bülent Arınç'ı etki alanı içine alan damat Doç. Dr. Ekrem Yeter'in kayınpederi ile fotosu. Dünden beri konuyu araştırıyorum. Paralel yapıda kalıp kalmamayı hâlâ kendi nefsiyle tartışan eski bir arkadaş olayı şöyle anlattı; ‘Bülent Bey Fethullah Hocamın son kozuydu. Bülent Bey kızının, eşinin ve özellikle damadının baskısına dayanamaz. Bülent Bey bu çıkışı Yapmasa aile çok ciddi şekilde sorunla karşılaşır. Baba bir suretle ikna edildi’ İşte hikayenin özeti."

"Arınç'ın çıkışının hükümetle filan ilişkisi yoktur. Sadece zaman ve konu beklenmiştir. Ve aklınca Bülent Arınç bu vakti yakalamıştır. Arınç'ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuştur. Bülent Arınç gibi dava adamı olduğunu söyleyen bir kişinin fitne ateşini yakacak. Böyle bir söylemi söylemesi başka türlü izah edilemez."

"Bizi temsil edemez"

"Arınç'ın AK Partimiz’de fitne çıkarması mümkün değildir. Arınç artık AK Parti’nin sözcüsü olamaz. Bizi temsil edemez. Bülent Arınç'a şu andan itibaren düşen görev, önce hükümet sözcülüğünden sonra da başbakan yardımcılığından derhal istifa etmesidir. Ancak ben istifayı paralel yapının ‘sonuna kadar direneceksin’ talimatı nedeniyle çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum."

"Görevden alınmalı"

"Bu taktir de görev hükümete düşecektir. Bülent Arınç görevden alınmalıdır. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve hükümetimiz başımızın tacıdır. Allah'ın izniyle hiçbir fitne aramıza soğukluk sokamaz. Bugünkü gazetelere bakın. Arınç haberi Hürriyet’te manşet ama Zaman ve Bugün’de kibrit kutusu büyüklüğünde."

"Bu bile tezgâhın ve kumpasın en güzel belgesidir. Paralel yapının üzerine atlayacağı haberi, sanki umursamıyormuş gibi görmesi başka nasıl izah edilir? ancak pusuda bekleyen Hürriyet konuya tam damardan girmiştir. Ama bunlar beyhude gayrettir. Bu kez bumerang dönüp dolaşıp Bülent Arınç'ı ve kendisine talimat verenleri vuracaktır. Tıpkı 17 ve 25 Aralık’ta olduğu gibi..."

"Seni istemiyoruz"

"Öyle buyuruyor yüce Rabbim, ‘Sizin nice şer bildiklerinizde hayır vardır’ ve de ‘size her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır’. Bülent Arınç… Seni istemiyoruz."

"Dün (pazar günü) Hüseyin Gülerce Beyaz TV'de, ‘Bülent Bey kusura bakmasın. Kendisi olmasa AK Parti’ye hiçbir şey olmaz. Ama Sayın Erdoğan olmasa AK Parti biter’ dedi. Ne güzel özetlemiş."

Twitter'da 2 buçuk milyona yakın takipçisi olan Gökçek'in madde madde attığı bu tweet'leri kısa sürede yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. (Al Jazeera Türk )

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89