• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Mehmet Öcalan serbest bırakıldı

Mehmet Öcalan serbest bırakıldı
Halfeti'de gözaltına alınan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 GÜNCELLENDİ.  (16:10)
BDP ve DTK öncülüğünde Ceylanpınar'da yapılacak olan "Rojava ile dayanışma yürüyüşü"ne katılmak üzere Halfeti'den yola çıkan ve ilçe çıkışında gözaltına alınan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sabah saat 11.00'da ilçe çıkışında kurulan arama noktasında hakkında açılan eski bir dava gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Öcalan, yaklaşık 6 saatlik gözaltı işleminin ardından savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.


Mehmet Öcalan, gözaltına alındı (15:24)

BDP ve DTK öncülüğünde Ceylanpınar ilçesine yapılacak olan "Rojava ile dayanışma yürüyüşü" öncesinde Ceylanpınar ve Urfa merkeze bağlı ilçelerde yoğun güvenlik önlemleri başlatılırken, Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan Halfeti'de polis tarafından gözaltına alındı.

Ceylanpınar'da saat: 17.00'de yapılacak olan "Rojava ile dayanışma yürüyüşü" öncesinde ilçe polis ablukasına alındı. Ceylanpınar'a gitmek üzere yola çıkan ve polisler tarafından araçları durdurulan BDP Urfa il, Birecik ve Suruç ilçe örgütlerinin bekleyişi devam ederken, tek tek ruhsatları kontrol edilen araçlardan birine "eksik evrak" gerekçesi ile el konuldu.

46965

Öte yandan Halfeti'den yola çıkan yurttaşlar ise ilçe çıkışında Halfeti Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından kurulan kontrol noktalarında durduruldu. Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile Sinan Karakurt'un bulunduğu araç da polis tarafından durduruldu. Aramalar sonrasında Mehmet Öcalan ile Sinan Karakurt, gözaltına alındı. Daha önceki dönemlerden kalan ifadeleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Öcalan ve Karakurt Halfeti Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, önümüzdeki saatlerde savcılığa çıkarılacağı öğrenildi. 

'GÖZALTINA ALINMAM ANTİDEMOKRATİKTİR'

BDP ve DTK öncülüğünde Ceylanpınar ilçesine yapılacak olan "Rojava ile dayanışma yürüyüşü"ne katılmak için Halfeti'den yola çıkan ve ilçe çıkışında gözaltına alınan ve halen Halfeti Emniyet Müdürlüğü'nden tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, DİHA'ya konuştu. 

Halfeti çıkışında arama noktası kuran polislerin araçlarını durdurduğunu belirten Öcalan, "DTK'lılarla birlikte Ceylanpınar'a gitmek için yola çıktık. Aracımızı durdurup aradılar. Daha sonra kimliklerimiz alıp GBT kontrolü yaptılar. Benim 2010 yılında katıldığım bir yürüyüşten dolayı hakkımda arama kararı olduğunu söyleyerek beni gözaltına aldılar. Emniyete götürülüp ifademi alındıktan sonra bırakılacağım söylenmesine rağmen saat 11.00'den beri emniyette bekletiliyorum. Yolumuzun kesilerek benim gözaltına alınmam demokratik değil antidemokratik bir uygulamadır" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89