• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Mehmet Metiner: BDP özerklik ilan ederse sonuçlarına katlanır

Mehmet Metiner: BDP özerklik ilan ederse sonuçlarına katlanır
Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular' programına katılan Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner ilginç açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner, 17 Aralık'ta ortaya çıkan ayakkabı kutularından Hakan Şükür'e, Gezi eylemlerinden Ergenekon davasına kadar pek çok konuda ilginç açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlılığını, “Biatsa biat, itaatsa itaat, ölümüne arkasında duruyoruz” sözleriyle dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutuları içinde çıkan paralarla ilgili 'mizansen olabilir' yorumunda bulundu.

CNN Türk televizyonunda, Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programının dün akşamki bölümüne katılan Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner, ‘biat-itaat’ açıklamasının arkasında durdu ve bunun demokratik siyasetle çelişkili olmadığını öne sürdü.

‘AYAKKABI KUTULARI MİZANSEN…’

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna dair soruları da yanıtlayan Metiner, operasyon kapsamında tutuklanan ancak bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularından çıkan 4,5 milyon dolarla ilgili de konuştu.

Metiner, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir evde 4.5 milyon dolar para bulunduğunu gördün mü? Toprağın altında da silahlar çıkıyordu bir dönem, fışkırıyordu. O silahların Ergenekon'un silahları olduğuna inanıyor muydun? Dün beni kandıranlar bugün seni kandırıyorlar. Görmediğin kutular üzerinden... O paralel yapı o kutuları o şekilde çekti. Mizansen olmadığını nereden biliyorsun? Dün bizi kandırdılar, bugün sizi kandırıyorlar.” 

‘SİLİVRİ'DE BİR SAAT DAHİ KALMAMASI GEREKENLER…’

Ergenekon davasında hükümlü olan ancak sağlık durumu nedeniyle dün tahliye edilen Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun serbest bırakılmasından en çok memnuniyet duyanlardan biri olduğunu iddia eden Metiner, “Bugün Silivri'de bir tek saat dahi orada kalmaması gereken onlarca insan var” dedi.

Metiner, Enver Aysever’in “O zaman bırakın onları” demesi üzerine ise şunları söyledi: “Mahkemeleri bize bağlayın bırakalım. Mahkemeleri bize bağlayın, içerde bir tek masum insan bırakır mıyız, bırakmaz mıyız o zaman görürsünüz… İlker Başbuğ neden çıkmasın? Bu iddianame yasa dışı dinlemelerle, teknik takiplerle elde edilen deliller yok hükmündedir. Ergenekon'da da 17 Aralık'ta da... Yeniden yargılamanın önünü açmamız gerekiyor.”

‘GEÇMİŞTE TAPELERLE BİZİ KANDIRDILAR’

Metiner, bu davalardaki yargı süreçleriyle ilgili olarak da ilginç bir değerlendirmede bulundu:

“Geçmişte bizi kandırdılar, bir takım tapeler koydular önümüze, bu bunu yaptı, şu şunu yaptı diye. Şimdi size yapıyorlar. Biz aldatıldık, siz neden aldatılıyorsunuz?”

‘ BDP ÖZERKLİK İLAN EDERSE SONUÇLARINA KATLANIR’

Metiner, “BDP’nin seçimlerin hemen ardından fiili bir özerklik ilan edeceği” yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

“BDP kendi başına de facto bir durum yaratamaz. Böyle bir şeyi yapması halinde bu, Öcalan’ın da istemediği gerilim ve çatışma sürecine yeniden kapı aralamak anlamına gelir. Hiçbir devlet kendi bütünlüğünü tartışmaya açamaz.”

Bu noktada Aysever’in sorusu üzerine, “Koşulsuz olarak üniter devletten yana” olduğunu söyleyen Metiner, BDP hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü, “PKK’nın silahlarını arkasına alarak ‘Ben şurda fiili bir durum yarattım’ derse sonucuna katlanır.”

‘ERTUĞRUL GÜNAY ASLINA RÜCU ETTİ’

Metiner, AK Parti'den istifa eden eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay hakkında ''Ertuğrul Günay aslına rücu etti. CHP 'yi CHP'den daha fazla savunur hale geldi bugün'' diye konuştu.

‘HAKAN ŞÜKÜR PARALEL YAPININ ELEMANI’

Mehmet Metiner, AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür hakkında da 'paralel yapının elemanı' ithamında bulundu. Metiner, “Hakan Şükür bir eleman olarak gelmiştir, kendisine verilen görevi yapmıştır ve kendisine verilen talimat doğrultusunda da ayrılıp gitmiştir. Paralel yapının bir elemanı olarak gelmiştir.''

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89