• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Mehmet Ağar'a cezaevi yolu göründü

Mehmet Ağar'a cezaevi yolu göründü
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken’in de arasında bulunduğu 12 kişi hakkında hazırladığı iddianame kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın’ın 1993’te öldürülmesine ilişkin Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken’in de arasında bulunduğu 12 kişi hakkında hazırladığı iddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın’ın 1993’te öldürülmesine ilişkin Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken’in de arasında bulunduğu 12 kişi hakkında hazırladığı iddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıklar ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Altındağ Nüfus Müdürü Macit Baskın öldürülmesiyle ilgili iddianameyi kabul etti. İddianamenin bir numaralı şüphelisi olan dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, böylece yararlanmakta olduğu denetimli serbestlik hakkını da kaybetti. Muğla İnfaz Hakimliği, Mehmet Ağar’ın denetimli serbestlik hakkından yararlanması kararını kaldırdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın’ın 1993’te öldürülmesine ilişkin hazırladığı iddianamede, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın, “Güneydoğu’daki terörle mücadelede rol almak ve yeni personeli eğitmek amacıyla Özel Harekat Daire Başkanlığında oluşturulan grubun, sonradan Ankara’da bazı infazlar gerçekleştirdiğini” ve “dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın yapılan her eylemden haberi olduğunu” beyan ettiği belirtildi. Sanıkların, suç tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK’nın “cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet hapisle” cezalandırılmaları istendi.

ZAMANAŞIMI ENGELLENDİ

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili zamanaşımı bugün itibariyle dolacak olan iddianmeyi kabul ederek olayın zamanaşımından düşmesinin önüne geçti. Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken’in de aralarında bulunduğu 12 kişi “cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak etmek” suçlamasıyla yargılanacak.

19 sayfadan oluşan iddianamede, 3 Ekim 1993’te saat 12.00 sıralarında ihbar üzerine Ankara Haymana Yolu Yavrucak mevkisi yakınlarında, yolun 20-25 metre ötesindeki tarlada bulunan bir binanın arka tarafında Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın’ın ateşli silahla öldürülmüş bulunduğu ifade edildi. Baskın’ın eşi Raife Baskın’ın, 2 Ekim 1993’te Kavacık Polis Karakolu’na eşinin kaybolduğuna ilişkin ifade verdiği aktarılan iddianamede, Raife Baskın’ın eşinin 30 Eylül 1993’te işe gittiğini, öğlen 12.00 gibi eve gelip tekrar gittiğini ve akşam dönmediğini bildirdiğine yer verildi. İddianamede, Raife Baskın ile ailenin dostları Esat Canan, Abdullah Oktay ve Şerif Bedirhanoğlu’nun, cesedin bulunmasının ardından alınan ifadeleri özetlendikten sonra, Çarkın’ın beyanlarına yer verildi. Osman Gürbüz ve Duran Fırat isimli astsubay olduğunu bildiği kişilerin de Şahin ile sürekli bağlantılı olduğunu, Korkut Eken’in ise Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yaptığını anlatan Çarkın, özel harekat polislerinin seçimi ve eğitiminde görev alan Eken’in oldukça etkili olduğunu söyledi. Bu özel grubun Güneydoğu’daki terörle mücadelede rol almak ve yeni personeli eğitmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Çarkın, grubun, sonradan ana amacının dışına çıktığını ve “Ankara’da bazı infazlar gerçekleştirdiğini” söyledi.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89