• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 13 °C

Meclis'te MHP terörü

Meclis'te MHP terörü
AK Partili Suat Kılıç'ın konuşması sırasında kürsüye yürüyen MHP'lilerden Deniz Bölükbaşı, Kılıç'a küfür etti. Hırsını alamayan Bölükbaşı verilen arada kulise çıkarken de Kılıç'ı tehditler savurdu.

TBMM Genel Kurulu'nda Demokratik Açılım öngörüşmeleri sırasında MHP terörü yaşandı. AK Partili Suat Kılıç'ın konuşması sırasında kürsüye yürüyen MHP'lilerden Deniz Bölükbaşı, Kılıç'a küfür etti. Hırsını alamayan Bölükbaşı verilen arada kulise çıkarken de Kılıç'ı tehditler savurdu.

FOTO GALERİ

TBMM Genel Kurulu'nda Demokratik Açılım öngörüşmeleri sırasında MHP terörü yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın konuşması sırasında MHP'li vekiller kürsüye yürüdü. Kılıç'a fiili saldırı yapmaya çalışan MHP'li Deniz Bölükbaşı, araya girilince Kılıç'a önce küfretti ardından da tehdit etti.

AK Partili Suat Kılıç, 10 Kasımda bu görüşmenin yapılmasıyla ilgili eleştirilere cevap verirken, DSP-MHP ve Anap koalisyonu döneminde 10 Kasım 2001 tarihinde Meclis'in çalıştığını hatırlattı. Kılıç, o tarihte Afganistan'a asker gönderilmesi tezkeresinin görüşüldüğünü hatırlatarak, “Başka gün mü yoktu o gün görüştünüz?” diye sordu. Kılıç, Demokratik Açılım ile ilgili 'gizli görüşme' yapılmasıyla ilgili eleştirilere cevap verirken de, “2001 yılında Mavi Akım Projesiyle ilgili gizli görüşme yapıldı. Gizli görüşmede ülke menfaatleri satılıyorsa siz Türkiye'nin menfaatlerini kime sattınız?” diye
sordu.

7479

BÖLÜKBAŞI'NDAN KÜFÜR

Kılıç'ın bu sözlerine kızan MHP milletvekilleri kürsüye yürüyerek Kılıç'a fiili saldırı yapmaya yöneldiler. Kürsüde bir anda kalabalık toplanınca Meclis Başkanı Şahin görüşmelere ara verdi. Bu sırada arka sıralardan fırlayarak gelen Bölükbaşı, Kılıç'a vurmak için yöneldi. Araya milletvekilleri girince bu kez 'Sen kimin P..çisin. Gel lan buraya' diyerek küfretti. Öfkesi dinmeyen Bölükbaşı'nın kulise çıkarken de "Sen namaz kılmak için mescide geleceksin. O zaman görüşürüz" şeklinde tehdit ettiği duyuldu. MHP'li milletvekilleri Gürcan Dağdaş ile Bekir Aksoy da sigara içmek için çıktıkları açık alanda Başbakanlık korumaları ile tartıştılar.

7480

Şıhanlıoğlu ölmüştü

2001 yılında yaşanan bir olayda da MHP'li milletvekillerinin üzerine gittiği DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu ölmüştü. MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu ile MHP Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakçı, Şıhanlıoğlu'na tekme tokat saldırmış ve ölümüne neden olmuştu. Yapılan yargılama sonrasında Tekelioğlu 2 yıl 9 ay ceza alırken, Kundakçı beraat edilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89