• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 8 °C

Meclis'te 'Faşizm' gerilimi!

Meclis'te 'Faşizm' gerilimi!
AK Parti ve CHP arasında yaşanan "faşizm" tartışmasına TBMM Genel Kurulu'nda tansiyonu yükseltti.

CHP'li vekillerin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in tek parti dönemini "faşizm" olarak nitelediğini belirtmeleri ve özür dilemeye çağırmasıyla başlayan tartışma, iki grup arasında gerilime sahne oldu. 

İlk Gerginlik

Meclis Genel Kurulu'nda ilk gerginlik çalışma saatlerinin değiştirilmesinde yaşandı. Muhalefet, AK Parti'nin Meclis'in 5 Ocak 2012 tarihine kadar çalışma saatlerinin uzatılmasına ilişkin grup önerisine, "denetim hakkımız engelleniyor" gerekçesiyle karşı çıktı. 

Önerge kabul edilerek, Uluslararası Sözleşmelerin görüşülmesine başlandı. Ancak bu kez de CHP'li Ali Haydar Öner'in sözleri tansiyonu yükseltti. 

Öner, AK Parti'li Mehmet Metiner'in Salı günkü birleşimdeki "Faşizm" sözlerini gündeme taşıdı. 

CHP'li Öner, 'Saltanat kalktı ama faşizm geldi' diyor. Büyük Atatürk'ten neden rahatsız oluyorsun? İnönü'den niye rahatsız oluyorsun?" diye konuştu. 

Bu sözler üzerine AK Partili Mehmet Metiner'in kürsüye gelmesi tepkileri artırdı. Metiner, "Sizin bu faşizminize asla teslim olmayacağız. Sizin iradenizin karşısında diz çökmeyeceğiz. Bizi dinlemeyi bileceksiniz" dedi. 

Birleşime Ara Verildi 

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, artan gerginlikle birleşime ara vermek zorunda kaldı. Birleşim tekrar açıldı ancak gerilim bitmedi.

Bazı CHP'li milletvekillerinin Metiner'e ''terbiyesiz'' diye bağırdıkları, Metiner'in de ''sensin terbiyesiz'' diye yanıt verdiği duyuldu. 

CHP'lilerin "Özür Dile" Israrı

CHP'lilerin ''özür dile'' ısrarı ise Genel Kurul'da sürdü. 

Metiner ise tekrar söz alıp bu çağrılara ''Ben özür dilemek için kürsüye çıkmış değilim. Burada benim kastettiğim Milli Şef, tek parti dönemidir" vurgusu yaptı. 

Bu görüntülerle birleşime yeniden ara verildi. Metiner tekrar söz alıp aradan önceki sözüne açıklık getirmek isterken, CHP'lilerin ''kutsal'' diye tanımladıkları kürsüye doğru hareketlendiklerini ve hakaret ettiklerini, ''düşman ve hain'' dediklerini hatırlattı, konuşmasını sürdürememesini ise ''Faşizm budur işte, ben bu faşizmden bahsettim" dedi. 

Metiner: "Faşizim Lafı Ağır Kaçmışsa Sözümü Geri Alıyorum" 

Genel Kurul'daki gerilimi Mehmet Metiner, tekrar söz alıp, "Maksadımı aşan ifadelerimden dolayı eğer CHP gurubunu rahatsız ettiysem, Faşizm lafı ağır kaçmış ise bu sözümü geri alıyorum'' sözleri de azaltmadı. 

Salon Karıştı 

Genel Kurul salonu karıştı. Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. 

Gerginliğin düşürülmesi için de konuşmalar yapıldı. AK Partili Abdullah Çalışkan, "Ne tartışıyoruz burada kanun tasarısını mı? Atatürk kimsenin tekelinde değil" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89