• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Mazlum-Der: PKK taraf olduğu Cenevre çağrısına uymalıdır

Mazlum-Der: PKK taraf olduğu Cenevre çağrısına uymalıdır
Mazlum-Der, 1999 doğumlu M.S. Böçküm’ün bir gençlik örgütlenmesi ile gittiği gezinin ardından kendisinden bir daha haber alınamamasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Mazlum-Der Diyarbekir Şubesi tarafından 1999 doğumlu Mehmet Sinan Böçküm’ün Devrimci Yurtsever Lise Gençliği adlı bir gençlik örgütlenmesi ile gittiği bahar şenliklerinin ardından kendisinden bir daha haber alınamaması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada PKK’nin taraf olduğu ve Cenevre Çağrısına uyması istendi.

Mazlum-Der Diyarbekir şubesinin açıklamasının tam metni şöyle;

23 Nisan 2014 tarihinde Lice’de bir grup lise öğrencisi, Devrimci Yurtsever Lise Gençliği adlı bir gençlik örgütlenmesi ile bahar şenliklerine katılmak üzere Birkleyn Mağarası bölgesine gitmişlerdir.

Pikniğe katılan öğrencilerden Mehmet Sinan Böçküm’ün ailesinin anlatımına göre piknik alanında çoğunluğu 18 yaşından küçük öğrencilerden bazıları PKK mensubu örgüt militanları ile karşılaşmış ve bir süre diyalog halinde olmuşlardır. Öğrencilerden Mehmet Sinan Böçküm’ün ailesi ile yapılan görüşmelerde, çocuklarından bu alanda PKK’lilerle görüştükten sonra bir daha haber alamadıkları ve ikna edilerek dağ kadrolarına katılmak üzere PKK’lilere katıldığı ifade edilmiştir.

51027

Henüz 15 yaşında olan Mehmet Sinan Böçküm’ün ailesinin, olaydan derin üzüntü duydukları görülmüştür. PKK veya ilgili kurumların konuyla ilgili ailenin hassasiyetine binaen hiçbir açıklama ve eylem ortaya koymaması hem kamuoyunun hem de ailenin kaygılarını arttırmış ve olaydan dolayı hiçbir kurum yada kişiden kaygıların hafifletilmesi veya 15 yaşındaki çocuğun ailesi ile iletişim veya iadesi konusunda tavrın ortaya konulmamasını kabul etmiyoruz.

Her şeyden evvel şayet Mehmet Sinan Böçküm’ün PKK’ye katılması söz konusu ise, öncelikle PKK’nin çocuğun iadesi ile ilgili derhal harekete geçmesi gerekmektedir. Yine ilgili kurumların konuya Böçküm’ün “çocuk” oluşu nedeniyle hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Zira HPG/PKK’nin 5 Ekim 2013 tarihinde imzalamış olduğu “Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair Taahhütname (Cenevre Çağrısı)” kapsamında 18 yaş altındaki çocukların çatışmalarda yer almasını engellemek ve onları çatışmaların etkilerinden korumaya dair yükümlülükleri bulunmaktadır. Yine bu sözleşmeye göre 16 yaşından küçük çocuklar hiçbir şekilde örgüte kabul edilmeyeceklerdir.

Bu nedenlerle biz MAZLUMDER olarak; ilgililerin ivedilikle mesuliyetlerinin gereğini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyor, kamuoyuyla bu duyarlılığı saygı ile paylaşıyoruz.

MAZLUMDER
Diyarbakır Şubesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89