• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Kurultay öncesi kritik görüşme

Kurultay öncesi kritik görüşme
Deniz Baykal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Olağanüstü kurultay öncesinde, PM'ye girecek isimler konusunda ne kendisinin bir öneride bulunduğunu ne de Kılıçdaroğlu'nun bu konuda bir öneri istediğini belirten Baykal, kurultayın temel gündem maddesinin PM seçimi olduğunu söyledi. Baykal, kurultayda ''Genel Başkan seçimi konusunda bir talep ya da beklenti bulunmadığını'' dile getirdi.

PM seçimine ilişkin yöntemin gündemde olduğunu anlatan Baykal, yeni tüzüğün bu anlamda ilk kez uygulanacağını kaydetti. Yeni tüzüğün yürütme organı olan MYK'yı genel başkanın oluşturulmasına imkan verdiğini anlatan Baykal, ''Buna göre Genel Başkan çalışma arkadaşlarını bizzat kendisi seçecektir'' dedi.

''Parti Meclisimiz çarşaf liste denilen bir yöntemle oluşacak olur ise o PM'nin kurultayı temsil etme şansını elde edebileceğine inanıyorum. O nedenle bu kurultaya giderken uygulanması gereken yöntemin çarşaf liste yöntemi olduğuna inanıyorum'' diyen

Baykal, herkesin aday olabileceği bir yöntemin parti için yararlı olacağını kaydetti.
Deniz Baykal, örgütün seçtiği bir PM ve partideki bütünleşmenin sağlandığı bir kurultayın ardından seçimden güçlü çıkılabileceğini söyledi. ''Bloklaşmanın çatışmayı ve ayrışmayı beraberinde getireceğini'' savunan Baykal, ''Bence blok liste ayrıştırır, çarşaf liste bütünleştirir'' diye konuştu. Baykal, blok listeyle PM'nin oluşturulmasının genel seçim öncesinde partide ayrışmalara yol açabileceği uyarısında bulunarak, ''Blok liste fevkalade sakıncalı olur'' diye konuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde bu anlayışını dile getirdiğini anlatan Baykal, genel başkanın, daha önce çarşaf listeyi bir tercih olarak ortaya koyduğunu, o anlayışının sürdüğüne inandığını ifade etti.

Baykal, olağanüstü kurultayda önce PM seçimine hangi yöntemle gidileceğinin oylanmasını, ardından da PM üyelerinin seçiminin yapılabileceğini de söyledi. 

Basına kapalı görüşme

18 Aralık'ta yapılacak kurultaya sayılı günler kalırken Baykal, Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret etti.  Günlerdir beklenen buluşma CHP Genel Başkanı'nın TBMM'deki makamında gerçekleşirken görüşmeye basın mensupları alınmadı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89