• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Kurtulmuş'tan sürpriz çağrı!

Kurtulmuş'tan sürpriz çağrı!
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 27 Mayıs'ın 50. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kurtulmuş, mesajında bir de ilginç çağrı yaptı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 27 Mayıs darbesini demokrasi ve hukuk tarihinin en karanlık sayfalarından biri olarak nitelendirdi. Üzerinden 50 yıl geçmiş olmasına karşın Türkiye'nin 27 Mayıs darbesinde yaşadığı insani dram ve demokratik travmayı hala üzerinden atamadığını vurgulayan Kurtulmuş; “Bu travmayı aşmanın tek yolu daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakları ve daha fazla özgürlüktür. Sivil, şeffaf ve katılımcı bir Anayasa ile Yeniden Büyük Türkiye'yi inşa etmektir” dedi.

Kurtulmuş 27 Mayıs darbesinin 50. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında 1960 Darbesiyle demokrasinin, menderes'in yargılanması sürecinde ise hukukun katledildiğini belirten Numan Kurtulmuş; “27 Mayıs halen kara bir lekedir. Millet vicdanını sızlatmaya devam eden büyük bir yaradır. Çünkü 27 mayıs darbesinde idam sehpasına konan sadece merhum Menderes değil, Onun şahsında bir milletin onuru ve geleceği olmuştur. Bugün 27 Mayıs cuntacılarının ve onu hukuksuz bir şekilde yargılayanların hepsi unutuldu. Ama merhum Menderes her geçen yıl büyüyen bir sevgiyle anılmaya devam ediyor. Hiç kimsenin şüphesi yok ki sonsuza kadarda yaşayacaktır. ” dedi.

Kurtulmuş şunları söyledi: “Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyor, canı pahasına verdiği demokrasi mücadelesini hayırla anıyoruz. Türkiye 27 mayıs'ta en acımasız bir şekilde kendini gösteren cuntacı anlayışlarla hesaplaşmak zorundadır. Bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, asker, sivil topyekun herkes hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde darbe ve darbecilere karşı çıkmalı, millet egemenliğini esas alan bir demokratik anlayış etrafında kenetlenmelidir. Ancak bu şekilde Adnan Menderes ve arkadaşlarının verdiği mücadelenin ruhunu anlamış ve onlara olan tarihi borcumuzu ödemiş oluruz” dedi.

Numan Kurtulmuş'tan sürpriz çağrı

1960 darbesine, 12 Eylül'e, 12 Mart'a, 28 şubat'a karışanların isimlerinin caddelerden, okullardan, mahallelerden silinmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, mesajında önemli bir çağrıda da bulunarak; Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 27 Mayıs darbesini kınamaya davet etti. Kurtulmuş; “Hep beraber darbe hevelisi tüm cuntacı zihniyetleri kınayalım. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 27 Mayıs Darbesini kınaması inanıyoruz ki sembolik de olsa demokrasimize önemli bir katkı yapacaktır. 27 Mayıs'ın TSK tarafından kınanması millet vicdanında kanamaya devam eden bir yaranın kapanması noktasında olumlu bir adım olacaktır. En önemlisi de eğer hala varsa darbe heveslisi bir kısım cuntacı zihniyetlere en anlamlı cevap olacaktır” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89