• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Kurtulmuş'tan MHP açıklaması

Kurtulmuş'tan MHP açıklaması
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP'de yaşanan kaset skandalını işte bu sözlerle değerlendirdi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP'deki istifaları değerlendirirken, ''BBG evi vardı, siyasetçiler öyle olmalıdır. Siyasetçilerin şeffaf bir fanusun içinde yaşıyor gibi, hayatlarının her noktasında bu ülkenin, bu milletin kurallarıyla, gelenekleriyle, inançlarıyla uyumlu bir hayat sürmeleri lazım'' dedi.

Kurtulmuş, Giresun'da katıldığı bir düğün töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'deki istifalarla ilgili soru üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Biz en baştan beri söylüyoruz. Meselenin iki yönü var. Birincisi bireysel ahlakla ilgili olan kısmıdır. Maalesef bu arkadaşların fevkalade ciddi şekilde toplum nazarında bireysel hayatları ile ilgili bir takım sıkıntıları olduğu anlaşılıyor. Kasetlerin ne olduğunu ben görmedim, bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum. Ama hep söylediğimiz şey şudur, hani vardı ya biri bizi gözetliyor, BBG evi vardı. Siyasetçiler öyle olmalıdır. Siyasetçilerin şeffaf bir fanusun içinde yaşıyor gibi, hayatlarının her noktasında bu ülkenin, bu milletin kurallarıyla, gelenekleriyle, inançlarıyla uyumlu bir hayat sürmeleri lazım. Bu işin bireysel ahlak kısmı.''

Olayın bir de siyasi ahlak kısmı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Türkiye'de hiçbir şekilde siyasetin böyle bir takım şantajlar, bir takım kasetler üzerinden yürütülmesini doğru bulmuyoruz. Nasıl bireysel ahlak kısmı fevkalade kötüyse, işin siyasal ahlak kısmı da bize göre son derece kötüdür. Siyasi partiler, siyasi rakipler, birbirleriyle kasetler üzerinden değil, birbirleriyle projeleriyle Türkiye'ye yapacakları katkılar üzerinden tartışmalıdırlar. Neresinden bakarsanız Türkiye'ye çok ağır gelen bir skandaldır. Bu, her yönüyle de ağır gelen bir skandaldır. Sonucunu hep beraber izleyip göreceğiz.''

TÜRKİYE İÇİN SON DERECE AĞIR VE ÜZÜCÜ BİR DURUMDUR

İstifaların normal olup olmadığının sorulması üzerine ise Kurtulmuş, ''Ben kasetleri bilmiyorum ama hiç kimse, hiçbir milletvekili adayı kolay bir şekilde istifa etmez. İstifa noktasına gelindiğine göre bu kasetlerdeki iddiaların, en azından belli oranda ciddiyeti ortada ki bu arkadaşlar istifa etmişler. İstifa etmeleri kendi tercihleri, partilerinde de sonuna kadar arkalarında durulacağı görüşü ortaya çıkmış olmasına rağmen böyle bir istifa olduğuna göre, zannediyorum oturup konuşarak, karar vererek kendilerinin ortaya koydukları bir karardır, sonuçtur.Türkiyeiçin son derece ağır ve üzücü bir durumdur'' ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89