• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Kurtulmuş'tan balyoz yorumu

Kurtulmuş'tan balyoz yorumu
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Balyoz'' davasının Türkiye'nin en önemli davalarından birisi olduğunu belirtti.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Balyoz'' davasının Türkiye'nin en önemli davalarından birisi olduğunu belirterek, ''İnşallah sonuna kadar, perdenin arkasında kimler varsa, esas komuta merkezinde kimler varsa onların hepsi ortaya çıkarılır. Bu gereklidir'' dedi.

Kurtulmuş, Beykoz Paşabahçe'de esnaf ziyaretinde bulunarak, halkı selamladı. Gazetecilere açıklamaya yapan Kurtulmuş, Anadolu'yu dolaştıklarını ve bugün de Beykoz'da İlçe Başkanlığının açılışını yapacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan Kurtulmuş, bugünün gündeminin ''Balyoz'' davasına ilişkin tutuklamalar olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Hem Ergenekon davasında, hem de Balyoz davasında başından beri şunu söyledik: Bu davalarda 4 tane temel hususa dikkat etmek lazım. Bunlardan bir tanesi, bu davalarda sadece önde görünen birkaç kişi değil, meselenin arkasında kim varsa sonuna kadar gidilmeli. Gerçekten bu memlekette darbe teşebbüsü varsa bu teşebbüste bulunan bütün suçlular mahkeme önünde hesap vermeli. İkincisi, bu konuda siyaset hiçbir şekilde taraf olmamalıdır. Ne davanın avukatlığına, ne de davanın savcılığına siyaset soyunmamalıdır. Üçüncüsü bu yargılama süreçleri uluslararası hukukun normlarına uygun bir şekilde yapılmalıdır. Dördüncüsü de bu davalar vesile edilerek Türkiye'de bir daha hiçbir şekilde hiç kimsenin darbe yapmayı aklından geçirmeyeceği, hiçbir kimsenin de darbe yapmayı aklından geçirenlere yardımcı olamayacağı bir hukuk sisteminin alt yapısının kurulması lazım. Bununla ilgili Anayasal düzenlemeler, TSK'nın İç Hizmet Yasası'ndaki gerekli düzenlemeler ve diğer gerekli düzenlemelerin mutlaka yapılması lazım.''

Bu konularda avukat ya da savcı gibi konuşmamayı prensip olarak kabul ettiklerini ve bütün siyasilere de bunu tavsiye ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, ''Bu dava Türkiye'nin en önemli davalarından birisidir. İnşallah sonuna kadar, perdenin arkasında kimler varsa, esas komuta merkezinde kimler varsa onların hepsi ortaya çıkarılır. Bu gereklidir'' dedi.

Numan Kurtulmuş, konuşmasında şunları dile getirdi:

''Bizim kanaatimiz; Türkiye'de asla, hiçbir şekilde bir daha darbe tehdidinin, tehlikesinin olmadığını düşünüyoruz. Çünkü bu sadece TSK'nın kurumsal yapısının buna müsaade etmeyeceği değil, aynı şekilde buna millet de müsaade etmeyecektir. Türkiye'nin gelmiş olduğu demokratik olgunluk, hiçbir darbe hükümetini ya da hiçbir olağanüstü dönem hükümetini en kötü hükümete tercih etmeyecektir bu millet. Dolayısıyla asıl olan demokrasinin kurul ve kurallarıyla yerleşmesidir, işlemesidir. Bunu sağlayacak bir mekanizmanın kurulması lazım. Siyasetin üzerine düşense, ne darbe korkusu üzerinden siyaset yapmak, ne de darbe severlik yaparak onun üzerinden siyaset yapmaktır. Siyasetin üzerine düşen Türkiye'de ileri bir demokrasiyi kuracak, hukuki ve siyasi reform sürecini bütün ayrıntılarıyla gerçekleştirmektir.''

Türkiye'nin artık herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu, sistemin adil olduğu ileri bir demokrasiyi kurma noktasına geldiğini de ifade eden Kurtulmuş, ''Bir taraftan statükoyu savunan partiler var. Diğer tarafta da statükoyu değiştiriyormuş gibi davranan AK Parti Hükümeti var'' dedi.

Kurtulmuş, daha sonra aynı mahallede bulunan partisinin Beykoz İlçe Başkanlığının açılışını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89