• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Kurtulmuş son virajda

Kurtulmuş son virajda
DP'den ihracından sonra Süleyman Soylu'nun Numan Kurtulmuş'la hereket edeceği konuşuluyordu. Kurtulmuş'la buluşan Soylu son kararını verdi.

DP'den ihracından sonra Süleyman Soylu'nun Numan Kurtulmuş'la hereket edeceği konuşuluyordu. Kurtulmuş'la buluşan Soylu son kararını verdi. Peki Kurtulmuş'a 'hayır' diyen önemli Ermeni yazar kim?

Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş'un kuracağı partisine katmak istediği Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleymen Soylu'nun Kurtulmuş'a 2011 seçimlerine kadar siyasette olmama kararını ilettiği öğrenildi.

Yeni partisinin adını ve yol haritasını pazartesi günü açıklayacak olan Numan Kurtulmuş ile süreç içinde iki defa görüştüğü belirtilen Süleyman Soylu, Sabah gazetesinden Mahmut Övür'e konuştu.

Soylu şunları kaydetti: "Yeni kuracakları partinin başarılı olacağına inanıyorum. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerden sonra 2011 seçimlerine kadar siyasette olmama kararımızı ilettim. Ayrıca ihraç edildiğim DP'deki hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyorum. Bunun için onlara yol açıklığı diledim."

Övür, Kurtulmuş'un Türkiyeli Ermenilerin önemli isimlerinden Taraf yazarı Markar Esayan'a da parti kurucusu olma önerisi götürdüğünü ve 'hayır' cevabını aldığını aktardı.

Mahmut Övür'in yazısı

Kurtulmuş son virajda

Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş nihayet partisini kuruyor...
Kuruyor da ne yapacağı ve başarı gösterip göstermeyeceği meçhul...
Toplumda iki görüş hâkim... Bir taraf "Taş çatlasa yüzde 5 alır..." fikrinde...
Öteki taraf ise, "Kurtulmuş'un toplumda bir karşılığı var. CHP'nin gelgitler yaşadığı, AK Parti'nin otoriterleştiği bir dönemde üçüncü bir partiye ihtiyaç var..." tezini ileri sürüyor.
Kurtulmuş da bu ikinci görüşten yola çıkarak yeni bir parti inşa etmeye çalışıyor. Ama hâlâ "AK Parti'den ne farkı olacak?" sorusuna bir cevap vermiş değil.
Buna rağmen Kurtulmuş, AK Parti'den umduğunu bulamayanlarla, diğer partilere güvenmeyenlerin sığınacağı bir limana ihtiyaç olduğu düşüncesinde...
İşte bu limanı oluşturmaya çalışıyor. Bunun için de toplumda sevilen güçlü aktörlerle, farklı renkleri bir araya getirmek çabasında.
Bir süre önce bu açıdan iki önemli görüşme gerçekleşti. İlki İstanbul Boğaziçi'nde bir oteldeydi.
Numan Kurtulmuş ve Osman Bostan'ın da aralarında bulunduğu ekip, eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Ya birlikte olacaklardı ya da yolları ayrılacaktı.
Ne cevap verdiğini Soylu'ya sordum. İşte cevabı:
"Yeni kuracakları partinin başarılı olacağına inanıyorum. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerden sonra 2011 seçimlerine kadar siyasette olmama kararımızı ilettim. Ayrıca ihraç edildiğim DP'deki hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyorum. Bunun için onlara yol açıklığı diledim."
Kurtulmuş aslında son bir ay içinde çok sayıda isme öneri götürdü. Bunlardan biri de parti kurucusu olma önerisi götürülen gazeteci Markar Esayan'dı. Türkiyeli Ermenilerin önemli isimlerinden Taraf yazarı Esayan'ın cevabı da "hayır"dı.
Bu hayır cevaplarına rağmen Kurtulmuş partisinde Türkiye'nin bütün renklerinden, Kürt, Ermeni, Alevi, Süryani ve dini cemaatlerden, hatta soldan en az bir temsilci olmasını istiyor. Bunu ne kadar başarır bilinmez ama en azından bu renkler üzerinden bir parti inşa etme fikri yeni ve cesur bir adım...
Bugün kurucular kurulu Ankara'da bir araya gelecek ve partinin adı kararlaştırılacak. Yarın da partinin yol haritası açıklanacak.
Kurtulmuş'un yeni partisinin ilk seçimde iktidar olma ihtimali elbette yok. Ama farklı bir ses olacağı çok açık...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89