• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Kurtulmuş: 'One minute' bitmiştir

Kurtulmuş: 'One minute' bitmiştir
Türkiye ile İsrail arasındaki son zamanlarda yeniden yükselen ilişkiye en ilginç yorum SP lideri Numan Kurtulmuş'tan geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail'in Nükleer Yetenekleri" başlıklı karar tasarısının gündeme alınacağı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Genel Kurulu toplantısında Türkiye'nin önce çekimser oy kullanmasını, ardından yapılan oylamada da salonu terk etmesine tepki göstererek, "Bu one minute'un bitişidir. Marifet otel lobilerinde one minute demek değil, BM Salonu'nda bunu söyleyebilmektir" dedi.

UAEK'in 53. Genel Kurul Toplantısı'nda, İsrail aleyhine olan karar tasarısının gündeme alınması için yapılan oylamada Türkiye'nin çekimser oy kullanması, tasarının oylanması sırasında ise Türk Heyetinin salonu terk etmesi üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yazılı bir açıklama yaptı. "Bu tarihi gelişmede" Türk heyetinin takındığı tavrın, Türk milletinin vicdanını yaraladığını ifade eden Kurtulmuş, Gazze mitinginden sonra Başbakan Erdoğan'ın Şimon Perez'e "one minute" dediğini, ilk tebrik edenin Saadet Partisi olduğunu belirterek "Ama ne hikmettir ki ondan sonra Sayın Başbakan "aman yanlış anlaşıldı, biz aslında sayın Şimon Perez'e değil, modaretöre karşı bu tavrı koyduk' demeye başladı. Hemen akabinde de bakanlarımız bir biri ardına, "Türkiye'nin İsrail ile olan stratejik ilişkileri bundan sonra daha iyiye gidecektir' açıklaması yaptılar. Biz o zaman merak etmiştik bu ilişkiler nasıl daha iyiye gidecek diye. Bir tarafta Şimon Perez'e one minute diyeceksiniz, öbür tarafta ilişkiler nasıl daha iyiye gidecek?" dedi. Nasıl iyiye gideceğini UAEK'in İsrail'in nükleer potansiyeli ilgili oturumunda gördüklerini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu oturumun gündeme alınması ile ilgili olarak maalesef Türkiye temsilcileri salonu terk ettiler. Tasarının oylanması için yapılan oturumda da bizim beyler bu defa çekimser kaldılar. İşte bu "One Minute'un sonudur. Yani "One minute the end' Otel lobisinde bunu herkes söyler. Hiçbir anlamı yok ki. Marifet; gel bunu BM salonunda söyle. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Genel Kurulu'nda söyle. Salonu terk etme, çekimser kalma. Çık orda one minute de.

Son 17 yıldır hiçbir karar alınmamış İsrail'e karşı. Sahip olduğu diplomatik gücü nedeniyle. İlk defa bu toplantıda İsrail'e karşı bir karar alınacak ama bu defa Türkiye hükümetinin yetkilileri çekimser kalıyor, salonu terk ediyor. Bir kez daha söylüyorum; bu "One Minute the end'dir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89