• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Kurtulmuş: "Liderler üsluplarına dikkat etmeli"

Kurtulmuş: "Liderler üsluplarına dikkat etmeli"
Kurtulmuş, demokratik açılım sürecinin herkesin söylemlerine ve hareketlerine dikkat etmesi gerektiği bir süreç olduğunu belirterek, parti liderlerini üslupları konusunda eleştirdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, demokratik açılım sürecinin herkesin söylemlerine ve hareketlerine dikkat etmesi gerektiği bir süreç olduğunu belirterek, parti liderlerini üslupları konusunda eleştirdi. Kurtulmuş, "Başta Sayın Başbakan olmak üzere ana muhalefet partisi ve muhalefet partisi liderleri üsluplarına dikkat etsinler. Oyun oynamıyoruz, laf olsun diye de bu konuyu konuşmuyoruz" dedi.

Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının demokratik açılım konusuna ilişkin sorularını yanıtladı. Konunun çok tartışmalı bir konu olduğuna değinen Kurtulmuş, çok farklı kanaatlere sahip insanların ve siyasilerin olmasının normal olduğunu söyledi. "Bu konu öyle bir konudur ki usul esasa mukaddemdir" diyen Kurtulmuş, bu konuda neler yapılacağından çok nasıl konuşulacağının önemli olduğunu belirtti. SP lideri Kurtulmuş, "Bu süreçte herkesin sözlerine, söylemlerine,

hareketlerine, tavırlarına fevkalade dikkat etmesi lazım. Biz bu konunun hiçbir şekilde siyasi bir rant meselesi olmayacağını düşünüyoruz. Bu konu asla siyasi bir risk olarakta görülemez. Başta Sayın Başbakan olmak üzere ana muhalefet partisi ve muhalefet partisi liderleri üsluplarına dikkat etsinler oyun oynamıyoruz, laf olsun diye de bu konuyu konuşmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin belki kuruluşundan bu yana karşı karşıya kaldığı en önemli sorunu çözmek için bu süreci yürütüyoruz. Bu süreçte herkes eteklerindeki taşları döksün" şeklinde konuştu.

"Ben kimseyle konuşmam, muhatap olmam" gibi tavırlardan herkesin kaçınması gerektiğini anlatan Kurtulmuş, bu konunun muhatabının bir grup yada bir parti değil, bütün millet olduğunu söyledi. Bu sürecin sorumluluğunun devlette olduğunu kaydeden Kurtulmuş, çözüleceği yerin ise TBMM olduğunu vurguladı. Numan Kurtulmuş, Biz parti dışında olan bir muhalefet partisiyiz. Eğer bizimde bu süre katkımız olacaksa TBMM üzerinden olacak. Öncelikle parlamentoda grubu olan partilerin liderlerinin akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyorum. Konuştukları bu mesele basit bir mesele değildir. Biz bu konuyu çözmek için konuşuyoruz. Bu topraklarda Türkler ve Kürtler gökten zembille indirilerek karşı karşıya getirilmiyor. İki tane farklı halk bir iç savaş yaptı ve savaş sonrası biz insanları bir araya getirip, barıştırıyor değiliz. Burada asırladır birlikte, kardeşçe yaşamış, akraba olan iki farklı arasına 25 yıldır fitne sokulmuş. Küresel terör siyaseti ve onun odakları kirli oyun oynuyorlar ve biz bu kirli oyunu bozmak istiyoruz. Bu amaçla konuştuğumuz, yaklaştığımız takdirde bu meseleyi çözeriz" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim kampanyalarında olduğu gibi seviyesiz söylemlerle bu konuda vakit harcanmasının çözüme hiçbir katkısı olmadığını belirterek, "Onun için benim yapabileceğim, herkesi üsluba dikkat etmeye çağırmak. Herkes sonuca odaklanmalı ve bu ülkeyi barış ve esenlik yurdu haline getirecek çabaları ortaya koymalı. Siyaset kendine konuşacak çok malzeme bulur. Ama bu öyle konulardan birisi değil. Burada kavga ve polemik yaratan, buradan rant elde ederim iddiasında olan önce kendine zarar verir" diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89