• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Kurtulmuş: Biz açılım için hazırız

Kurtulmuş: Biz açılım için hazırız
Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, Kürt sorunun ancak TBMM'de çözelebileceğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kürt sorununun ancak kardeşler topluluğu olunduğunun hatırlanması ile çözülebileceğini belirterek, "Herkesin bu konuda eteklerindeki taşları döküp açık bir şekilde konuşması lazım. Parti olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.

Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın Beşiktaş'taki Cola Turka Arena Spor Salonu'nda düzenlenen kongresine katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Kurtulmuş, hükümetin "Kürt Açılımı"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kürt sorununun Türkiye'nin gündemini doldurduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Öncelikle temennimiz Türkiye'de hazır bu konunun konuşulmasına, barışın sağlanmasına ilişkin olumlu bir hava oluşmuşken bu sorunu akil bir şekilde konuşup çözelim. Hazır bu konuyu konuşmuşken, bunu sadece konuşmak değil, çözümlememiz lazım. Herkesin bu konuda eteklerindeki taşları döküp açık bir şekilde konuşması lazım. Parti olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu süreçte sadece kendisine sorulduğunda konuşacak bir parti değiliz" diye konuştu.

Bu sürecin hangi bakış açısı ile ele alınacağının tespit edilmesi gerektiğini anlatan Kurtulmuş, "Bu sorunu ancak kardeşler topluluğu olduğumuzu hatırlayarak çözebiliriz. Türkler ve Kürtler bu coğrafyada asırlardır barışı içinde yaşıyor. Sorunları birlikte, kardeşçe çözeceğiz. Hepimiz kardeşiz, hepimiz ortak tarihin çocukları, ortak medeniyetin evlatlarıyız. Hiçbirimizin herhangi bir durumdan dolayı diğerimizden üstünlüğü yoktur. Biz bütün bu konuşmalarımızı, görüşmelerimizi daha fazla bütünleşmeyi sağlamak için yapmalıyız. Bunun temeli de gönüllü kardeşliliktir. Burada herkesin açık şekilde görüşlerini dile getirmesi" dedi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, çözümü bu coğrafyanın çocukları arasından çıkaracaklarını ifade ederek, bu sorunun sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir konu değil, dünyayı etkileyen bir konu haline geldiğini söyledi. Kurtulmuş açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Onun için perspektifimizi genişletmek zorundayız. Bakış açımızı genişletecek ve bu bölgenin insanlarının refahını sağlayacak bir yol izleyeceğiz. Hükümet bir barış sürecinden, bir demokratik açılımdan bahsediliyor ama henüz bir yol haritası yok. Madem net bir yol haritanız yok, bu süreci gerginleştiremeden, kimseyi çözümün dışında bırakmadan, herkesi tartışmanın içine çekip, Türkiye'nin akil gruplarını ortaya çıkarın. Bu sorunun muhatabı herhangi bir parti değil, Türkiye'deki vatandaşların tamamınındır. Bu sorun Şemdinli'nin olduğu kadar Tokat'ın da sorunudur. Dolayısıyla demokratikleşme ve özgürleşme süreci Türkiye dikkate alınarak çözülecektir."

"Kimse karnından konuşmasın" diyen Kurtulmuş, sorunun çözümüne ilişkin şeffaf bir yol izlenmesi gerektiğini belirtti. Söylenecek her şeyin açık bir şekilde dile getirilmesi gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, "Kimse bu süreci gerginleştirmesin. Çözümün esası şeffaflıktan geçtiği gibi tek adresi de TBMM olmak zorunda. Bu sorunun muhatabı hükümet yada bir parti değil. Çözümü devlettir. Bu konudan kimse siyasi rant sağlamasın. Bu konudan risk alırım diye düşünmesin. Bu barış ve esenlik projesidir" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89