• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Kurtulmuş: 12 Eylülcülere ne yaptınız?

Kurtulmuş: 12 Eylülcülere ne yaptınız?
HAS Parti lideri Kurtulmuş, "12 Eylül referandumunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen niçin en ufak bir adım atılmadı" eleştirisinde bulundu.

HAS Parti Gnel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''12 Eylül referandumunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen niçin hala 12 Eylülcüler ile hesaplaşılacak en ufak bir adım atılmadı?'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, insanları kamplaştırarak, bölerek, kimlikler üzerinden siyaset yapmanın, soğuk savaş dönemine ait bir yöntem olduğunu söyledi.

HAS Parti'nin, toplumu birleştirme, milleti kimlikler üzerinden bölerek değil, değerler üzerinden toparlayarak, yeni bir siyaset yöntemi ortaya koyduğunu vurgulayan Kurtulmuş, ''Biz, diğer liderlerin yaptığı gibi 'Kemal Efendi, Recep Bey' polemikleri gibi yanlış, anlamsız polemiklerin içinde olmuyoruz, hiçbir zaman da olmayacağız. Diğer bütün siyasi partiler, seçim meydanlarında anlamsız polemiklerle kavga yaparken HAS Parti, bir seçim beyannamesi hazırladı'' dedi.

Türkiye'de 27 Mayıs'ların, 12 Mart'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların ve 27 Nisan'ların hesabını sorarak, millete hesap vermeyen sistemi değiştirip, kayıtsız, şartsız milleti egemen kılacak bir sistemi kuracaklarını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''12 Eylül'den sora iktidara gelen bütün siyasi partiler, AK Parti hükümeti de dahil olmak üzere 12 Eylül sistemini değiştirmeyi vaat ederek iktidara geldiler. Ama hala 12 Eylül anayasası duruyor. 12 Eylül referandumunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen niçin hala 12 Eylülcüler ile hesaplaşılacak en ufak bir adım atılmadı, bu niçin sonraya tehir edildi? Türkiye'de devam eden, bir takım yurttaşlarımızın kendilerini ikinci sınıf vatandaş hissettiği, bir takım insanların sözde vatandaş olarak kabul edildiği bu toplumsal yapıyı ortadan kaldırmak ve 30 yıldır devam eden bu kirli oyunu bitirmek için ortaya bir proje koyuyoruz. Türkiye, bu topraklarda yaşayan 75 milyon yurttaşının hepsini eşit ve özgür yurttaş kılmadan asla barış ve esenlik yurdu olamaz.''

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Kurtulmuş, ''Bugünkü ekonomik verilerle gidersek, 2023'de Türkiye'nin cari açığı hiçbir şekilde ödenemeyecek noktaya gelecek ve Türkiye, dışarıya siyasi olarak bağımlı hale getirilecektir. İşsizlik yüzde 25 seviyesine çıkacak. 2023'de bütçe gelirlerinin tamamı, iç borç faizine gidecek. Böyle bir Türkiye'yi istemiyoruz'' diye konuştu.

Bir ülkede sadece gayri safi milli hasılaya bakarak, ekonominin iyi olduğunun söylenemeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, ''Ekonominin sosyal yönüne bakacağız. Türkiye, adaletsiz bir şekilde kalkınmıştır, sadece milli gelir artmıştır. Bu kalkınma memurun, işçinin, çiftçinin, KOBİ'lerin, sanayicinin cebinde değil. Bu kalkınma, devlete iç borç vererek faizle beslenen 16 bin ailenin cebinde. 8 yıllık AK Parti iktidarında 16 bin aileye eski parayla 620 katrilyon lira iç borç faizi ödenmiş. Bu kalkınma değildir, insaf değildir ve kabul edilmesi mümkün değildir'' dedi.

Üç temel yanlışa düşmeyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, siyasetteki iktidar gücünü kullanmayacaklarını, zenginliği halkla paylaşacaklarını, yanlışları örtmek için dini ve örfi değerleri aracı olarak kullanmayacaklarını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89