• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

Kurt: DTP’nin kapatılması ‘açılım’ı etkilemez

Kurt: DTP’nin kapatılması ‘açılım’ı etkilemez
Kurt, DTP’nin kapatılmasının demokrasinin lehine olmayacağını, ancak açılımın DTP’ye endeksli olmadığını ifade etti.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Abdurrahman Kurt, DTP’nin kapatılmasının demokrasinin lehine olmayacağını, ancak açılımın DTP’ye endeksli olmadığını, sürecin “neye mal olursa olsun” devam edeceğini ifade etti.

AKnews’e konuşan Kurt, DTP’nin kapatılmasının demokrasinin lehine olmayacağını belirterek, Mahkemenin DTP’yi kapatmayacağını umduğunu ifade etti. DTP’nin kapatılmasının “açılım” sürecini etkilemeyeceğini kaydeden Kurt, “neye mal olursa olsun” sürecin devam edeceğini vurguladı. Açılım sürecinin DTP’ye endeksli olmadığını kaydeden Kurt, “Biz inadına demokrasi diyoruz, inadına özgürlük diyoruz ve inadına barış diyoruz. Ve bunu her şeye rağmen sürdüreceğiz. Bu her birimizin siyasi hayatına da mal olabilir. Ama yeter ki bu topluma hukuk gelsin, adalet gelsin, kardeşlik gelsin” diye konuştu.

DTP’yi “siyaset üretememekle” eleştiren Kurt, şöyle konuştu:

DTP ‘olmaz’ı dayatarak olabileceklerin önünü tıkıyor. Bunu AB raporlarında DTP’yi tarif ederken de kullandılar. Çözümsüzlükte olmanın bir yolu da olmazı isteyerek çözümün yolunu tıkamaktır. Bugün DTP’nin politikası tamamen buna dayalıdır, tehdide dayalıdır, sokak hareketlerini ateşlemeye dayalıdır, bu da yanlıştır. Onlara da tekrar söylüyorum. Türkiye’nin onların üreteceği siyasete ihtiyacı var. Bir an önce bu tavırlarından vazgeçmeliler. Halkın onlara yüklediği sorumluğu hakkıyla yerine getirmenin sorumluluğunu taşımalılar, aksi takdirde onlara o gün oy veren halk yarın onlardan bunun hesabını soracaktır.”

DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak’ın, dün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “DTP’yi kapatma kararını AKP vermiştir” sözüne tepki gösteren Kurt, kapatma davasının partileriyle bağlantılı gösterilmesinin “ucuz bir siyasi anlayışın” yansıması olduğunu savundu. Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti hakkında da daha önce kapatma davası açtığını anımsatan Abdurrahman Kurt, şöyle devam etti:

“Bizi de kapatmaya kalkan bir yere, kendimiz bile zor kurtulmuşken, böyle bir talimat vermemizin mümkün olmadığını bütün halk biliyor. Biz de kapatılma tehlikesi yaşadık, onlar da yaşıyor. Biz sayın Başbakan’ın talimatıyla aylarca belki konuşmama sürecine girdik, hiçbir yanlış yapılmasın, hiçbir koz verilmesin diye. Bizim hareketlerimizle kapatılma sürecimiz de incelensin, onların ki de. Kim acaba kendini kapattırmaya çalışıyor diye sorulsun. Tam tersine biz Türkiye’nin aydınlarıyla, Türkiye’nin demokratlarıyla, özgürlükçüleriyle el ele verip nasıl olur da onların kapattırılmamasının derdindeyken, onlar acaba bizim gösterdiğimiz sorumluluğun binde birini kendi kitlelerine karşı gösterdiler mi? Bunu kendilerine sorsunlar, bu halk da onlara soracaktır. Her şeye rağmen umut ediyoruz ki Anayasa Mahkemesi inşallah kapatma kararı çıkarmaz da onların bu oyunları boşa çıkar.”

“Açılım sürecinin, DTP’yi tasfiye amacı taşıdığı” iddiasını da değerlendiren Kurt, “Bizim bir şeyi tasfiye etme durumumuz varsa, o da şiddet ve terördür. Kimden gelirse gelsin, bu ülkede şiddeti bir hak arama aracı olmaktan çıkaran bir süreç yaşıyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89