• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Kürt açılımına Bahçeli'den sert tepki

Kürt açılımına Bahçeli'den sert tepki
MHP lideri Devet Bahçeli, hükümetin Kürt açılımı paketini sert bir dille eleştirdi ve "bu bir bölünme projesidir" dedi.

Hükümetin dün Beşir Atalay aracılığıyla açıkladığı Kürt sorununa yönelik MHP'den bugün yazılı açıklama geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan yazılı açıklamada hükümetin açılımına sert tepki gösterildi. Açıklamada, Kürt açılımının "bölünme projesi" olduğu öne sürüldü.

Bahçeli, Başbakan'ın bölücü taleplerin taşeronluğunu yaparak teröre teslim olma hazırlığında olduğunu iddia etti.

"Terörle mücadele iradesi olmayan Başbakan, bölücü taleplerin taşeronluğunu yaparak teröre teslim olma hazırlığındadır" diyen Bahçeli, 'Demokratik açılım' ambalajı içinde pazarlanmaya çalışılan ayrıştırma ve bölünme projesinin bu teslimiyet sürecinin yeni bir aşaması olduğunu savundu.

Bu açılımın amacının PKK'nın stratejisine uygun olarak etnik bölücülüğe siyasi ve hukuki meşruiyet kazandırmak olduğunu iddia etti. 

Bakan'ın açılımın amacının 'toplumsal mutabakat süreci başlatmak' olduğunu söylemesi gerçek niyetlere ışık tutmuştur. Amaç, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli devlet niteliğini ve üniter siyasi yapısını tasfiye süreci başlatılmasıdır. Bu süreçte 'Türkiyelilik' kavramı milli kimliğin yerini alacak, iki dilli eğitim ve kamu hizmetine geçilecek, eyaletler sisteminin alt yapısı hazırlanacak ve siyasi af çıkarılarak ihanet ödüllendirilecektir. Etnik farklılıkların ayrışma gerekçesi olarak görülmesinin ve demokratikleşmenin bölünme aracı olarak kullanılmasının dünyada başka bir örneği yoktur." ifadesini kullandı.

Bölünerek demokratikleşen bir devletin tarihte görülmediğini vurgulayan Bahçeli, demokratikleşme adına ülkesi ve milleti için en uygun yerli malı bölünme modeli arayışına giren bir hükümete de bugüne kadar şahit olunmadığını aktardı.

Etnik temelde ayrıştırma kaçınılmaz olarak çatışmayı davet edecek, bu da bölünme ve parçalanmayı beraberinde getirecektir. Bu teslimiyet projesinin toplumsal vicdanda karşılığı ve desteği bulunmamaktadır. Türk milletinin bu konuda ne düşündüğünü Başbakan Erdoğan çok yakında görecektir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu ayrıştırma ve parçalanma sürecine katkıda bulunma çağrılarının muhatabı olması ve ihanet senaryolarında rol alması hiçbir şart altında düşünülemeyecektir. Tarihi bir yol ayrımına hızla sürüklenen Türkiye'yi çok zor ve karanlık günler beklemektedir. Milliyetçi Hareket ve Türk milliyetçileri Türkiye'nin milli birliğini ve bin yıllık kardeşliğini korumak için demokratik ve meşru zeminlerde sonuna kadar mücadele edecektir. Türk milletinin sabrıyla oynamanın çok ağır sonuçları olacağı ve kendisinde hangi gücü vehmederse etsin, hiç kimsenin bunun altından kalkamayacağı unutulmamalıdır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89