• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 11 °C

'Kürdistan Konferansı' yapılıyor

'Kürdistan Konferansı' yapılıyor
DTK, BDP, HAKPAR ile KADEP'in çağrısıyla Kürt kurum ve kuruluşları, siyasetçiler, aydınlar, gazeteciler bugün Diyarbakır'da toplanıyor.

 DTK, BDP, HAKPAR ile KADEP'in çağrısına yanıt veren 183 akademisyen, aydın, yazar ve Kürt siyasetçi, Diyarbakır'da bugün düzenlenecek olan "Türkiye'de Kürdistani Konferansı"nda bir araya geliyor. Bu konferans ile Ekim ayında Federal Kürdistan Bölgesi'nde yapılması planlan Ulusal Konferans öncesi Kürtlerin birliğinin sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümüne katkı amaçlanıyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), BDP, HAKPAR ile KADEP'in çağrısıyla Kürt kurum ve kuruluşları, siyasetçiler, aydınlar, gazeteciler bugün "Ulusal birlik" gündemi ile Diyarbakır'da toplanıyor. Kürt tarihinde ilk kez Kürt ulusal birliğini sağlamak için Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki Kürt kurum ve kuruluşlarının yer alacağı Ulusal Konferans öncesi bugün Diyarbakır'da yapılacak olan konferansta sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel gibi alanlarda ulusal birliğin önemi ile Kürtlerin statüsü tartışılacak. Kürtler, söz konusu konferans ile Kürtlerin birliğini sağlamak ve Kürt sorununun demokratik çözümüne dikkat çekecek. Yapılacak konferansta, Türkiye Kürtlerinin birliği, Kürtlerin yeni anayasada ortak önerileri ve Kürtlerin statü tanımı, Ulusal Konferans'ta gündeme getirilecek konular tartışılacak. Konferansta açığa çıkacak olan sonuçlarla tüm kurum temsilcilerinin yer alacağı bir komisyon y da komite ile ulusal birlik çalışmalarının devamlılığı sağlanması planlanıyor. Ayrıca konferansta yürütülecek tartışmalar ve sonuçların da kitaplaştırılacağı belirtildi.

Kürt kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek "Türkiye'de Kürdistani Konferansı" adıyla Class Otel Konferans Salonu'nda yapılacak konferansa, DTK, BDP, HAKPAR, KADEP, TEVKURD, Kürt Devrimci Demokratlar Hareketi (TDŞK), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Nubihar, Med Zehra, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Rewşen, KÜRT-KAV, Ufuk-Der, Lêgerina Kurdên Demokrat, İHD, MAZLUMDER, İHD, Tabipler Birliği, Diyarbakır Barosu, TMMOB, Diyarbakır'daki iş çevreleri, Kürt Yazarlar Derneği, TZPKurdi, MEYADER, Barış Anneleri, TUHADFED, DÖKH gibi Kürt kurum ve kuruluşların yanı sıra Ermeni, Süryani ve Yezidi temsilcileri de katılacak.

İki gün sürecek konferansta, “Kürtler arası birlik ve diğer halklarla ortak yaşama” konusu 17 Eylül’deki ilk günün temel tartışma konusu olacak. İkinci gün ise “Türkiye'de oluşabilecek yeni anayasa için Kürtlerin görüş ve önerileri, Kürdistani konferansa yönelik ortaklaşılan görüş ve öneriler” ele alınacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89