• BIST 11108.55
  • Altın 5754.085
  • Dolar 42.5454
  • Euro 49.6471
  • İstanbul 10 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 9 °C

Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olacak

Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olacak
Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak, imam-hatip ortaokulları yeniden açılacak.

Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak, imam-hatip ortaokulları yeniden açılacak.

TBMM Genel Kurulu’nda zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 9. maddesinin görüşmelerinde, AKP Grup Başkanvekillerinin imzasıyla önerge verildi. Kabul edilen önergeyle, ilköğretim kurumları tanımlanırken, “imam-hatip ortaokulları” da bu tanımda yer aldı.

Önergeye göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak. Ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında; lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulacak. Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak. Önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89