• BIST 9520.22
  • Altın 4280.183
  • Dolar 39.3504
  • Euro 45.6715
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 33 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 32 °C
  • Berlin 21 °C

Kritik uludere açıklaması!

Kritik uludere açıklaması!
Başbakan Erdoğan, 3 günlük resmi ziyaret için Çin'e hareketinden önce Konya Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, Çin'e hareketinden önce Konya Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın Suriye ile Uludere değerlendirmeleri...

Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısının 24 bini bulduğunu bildiren Erdoğan, "Tabii bu artarak devam ediyor. Biz bir taraftan tedbirlerimizi alıyoruz. Kapıları kapamak gibi bir düşüncemiz de yok. Fakat BM'nin elini daha sıkı tutması lazım. Özellikle Kofi Annan'ın elini çok ama çok sıkı tutması lazım.

10 Nisan diye bir tarih açıkladı, bu süreci yakın takibe alması gerekir diye düşünüyorum, inanıyorum. Biz de bu süreci sabırla, metanetle takip edeceğiz. 10 Nisan'dan sonra da atacağımız adımları uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

'Uludere Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak mı?'

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, Milli Savunma Bakanlığı'nın(MSB) Uludere olayına ilişkin, Uludere Alt Komisyonu'na gönderdiği yazıyı anımsatarak, "Komisyondan raporun tatmin edici olmadığı yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Siz de daha önce 'Uludere Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak' demiştiniz. Bu son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle cevapladı:



"Biz ne dediysek odur. Arkasında dururuz takip ederiz. Zaten bunun neticeleri bize de gelecek. Burada, süreci bulandıranlar var. Süreci bulandıranlara da pirim vermezseniz iyi olur. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı konuşmadan, maalesef orada gerek ana muhalefet partisinin temsilcisi, gerekse BDP'nin temsilcilerinin konuşmaları, Komisyon'un çalışmalarına, komisyon çalışmaları mevzuatına ters şeylerdir.

Bunlar şık da değil. Gelen rapor nedir, ne değildir. Benim bile şu anda daha henüz bilgim yok ve bunlar kesinleşmiş, net nihai raporlar değil. Burada bir şeyler çıkarma gayreti içinde olanların çalışmalarıdır. Bunlara pek iltifat etmezseniz isabetli olur."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • mehmet çelik08 Nisan 2012 Pazar 13:19bunlara iltifat

      Sayın başbakan diyorki komisyondaki insanların sözlerine iltifat etmeyin çünkü rapor kesinleşmiş değil. Bu mantığa göre yarın komisyon hayır 34 insan ölmedi, ucaklardan da bomba atılmadı diye yazarsa. Ne olcak? hani geçmişte personel bordrolarına rağmen jitem diye birşey yoktuya onun gibi bir şey. Emir veren belli bombalayan uçakta pilotta belli Ölenlerde sanal değil gerçek oda belli. Yoksa bombalara pkk li değilse patlama pankartının asılıp asılmadığını mı

      Yanıtla (0) (0)
    • yanlış08 Nisan 2012 Pazar 16:54başbakan

      yanlış başbakana sormuşlar. o ortadoğunun ve doğunun ve batının ve kuzeyin ve güneyin ve kutup yıldızının ve........... başbakanı. halbuki o soru türkiye başbakanına sorulmalıydı.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89