• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

KPG’den ‘provokasyon’ uyarısı ve birlik çağrısı

KPG’den ‘provokasyon’ uyarısı ve birlik çağrısı
Kürdistani Parti Girişimi (KPG), karanlık güçlerin, ”Kürdü Kürde kırdırmak isteyen eski bir senaryoyu tekrar uygulamaya koyduklarını” açıkladı.

Kürdistani Parti Girişimi (KPG), karanlık güçlerin, ”Kürdü Kürde kırdırmak isteyen eski bir senaryoyu tekrar uygulamaya koyduklarını” bildirerek, halkı provokasyanlar konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Kürdistani Parti Girişimi'nin açıklaması şöyle:

"
Kürdistan Halkını Provakasyonlara Karşı Duyarlı ve Uyanık Olmaya Çağırıyoruz.

Kürt ulusuna karşı IŞİD eliyle başlatılan imha saldırısı, Şengal’den sonra Kobani’de de tüm vahşetiyle uygulamaya konulmaktadır.

Kobani’de yapılan saldırı, Türk devleti başta olmak üzere Kürt ve Kürdistan davasını yalan, hile ve imha yollarıyla boğmaya çalışan güçlerin planlı bir saldırısıdır.

Türk devletinin Kuzey Kürdistan’da yürütmüş olduğu ‘’çözüm süreci’’nin aslında bir oyalama ve ‘’yeni bir Tekçi Türk devletinin reorganizasyonu’’ için zaman kazanmaktan başka bir içeriğe sahip olmadığı, IŞİD’in Kobani'ye yönelik Türk devlet destekli saldırılarıyla bir kez daha açığa çıkmıştır.

Kobani’ye yönelik saldırılara karşı Kürt ve Kürdistan toplumu tek yürek olmuştur. Kürtlerin birliği yüreklerde sağlanmıştır. Bu geçekliğin kendisi için büyük bir tehlike olduğunu düşünen Türk devleti tekrar karanlık planlarını sahneye koyarak, Kürtleri biribirine düşürmeye çalışmaktadır.

Halkın sivil eylemleri polisin ve askerlerin şiddetli saldırılarına maruz kalmış, çok sayıda insanımız yaşamını yitirmiştir. Devletin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Meşru sivil kitle eylemlerini hedefinden saptırarak, şiddete, halka ve işyerlerine zarar vermeye dönüştürenler de halkımızın davasına zarar vermektedirler. Bunun da esasasen karanlık güçlerin işine yaradığına olduğuna inanıyoruz.

Bugün karanlık güçler Kürdü Kürde kırdırmak isteyen eski bir senaryoyu tekrar uygulamaya koymaktadırlar. Kürtleri birbirine düşürerek gündemi de saptırmaya çalışmaktadırlar. Kürtlerin birbirlerine karşı şiddete yönelmeleri halkımızın davasına büyük zarar vermektedir. Bu tür saldırılara derhal son verilmelidir.

Türk devleti IŞİD gibi örgütleri de besleyerek ve ortamı şiddete boğarak, Kuzey Kurdistan’da da meşru siyasal mücadelenin zeminlerini tahrip etmeye çalışmaktadır. Tüm Kürt siyasal , demokratik ve sivil toplum kuruluşları bu provakasyona karşı duyarlı olmalıdırlar.

Türk devletinin bu senaryolarına karşı, DBP ve HDP gereken öngörüyle, hassasiyet ve aklı selimle provakasyonların önüne alabilecek bir tutum geliştirebilmelidir. Bu provakasyonlara zemin hazırlayanlara karşı kararlı bir tutum sergilenebilmelidir. Kitleleri meşru bir şekilde sokağa çağıralım ama onları yöneterek provakasyonlara karşı olabilecek en azami tedbirleri almak da yine Kürt siyasal güçlerinin yükümlülüğündedir.

Bütün Kürdistan halkını, siyasal ve sivil kuruluşları, toplumun ileri gelenlerini, akil adamlarını, dini otoritelerini Kürtler arası yeni bir kavgaya yol açmak isteyen provakasyonlara karşı ortak ve kararlı bir tutum geliştirerek, bu konuda insiyatif almaya çağırıyoruz. Karanlık güçlerin hedef saptırma girişimlerini boşa çıkaralım. Halkımızın yaşamına ve geleceğine hep birlikte sahip çıkalım.

Kobani’ye yöneltilen IŞİD vahşetine karşı hepimiz yekvücut bir şekilde kenetlenelim, birleşelim. Güney Kürdistan Federe Devleti’nin pêşmerge güçleri ile diğer Rojavalı siyasal partilerin askeri güçlerinin de Kobani’deki savaşçı kardeşlerimizin direnişine katılabilmeleri için gereken tüm uluslararası kolaylıkların sağlanması için Uluslararası Koalisyonu insiyatif almaya çağırıyoruz. Uluslararası kamuoyunu, Birleşmiş Miletleri, Avrupa Birliği ve IŞİD’e karşı olan tüm dünya devletlerini IŞİD’ê karşı Kobani’de direnen kardeşlerimize her türlü desteği vermeye çağırıyoruz.

Olaylarda yaşamını yitiren insanlarıımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Halkımızı bir kez daha her türlü provakasyona karşı duyarlı ve uyanık olmaya çağırıyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89