• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Komutanlar'a 'Yüce Divan' yolu

Komutanlar'a 'Yüce Divan' yolu
CNNTürk'ün haberine göre pakette son dakika değişlikliğiyle Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının da Yüce Divan'da yargılanmalarının önü açılıacak..

AK Parti'nin hazırladığı Anayasa'da değişiklik öngören pakette sürpriz bir değişiklik yapıldı.. Değişiklikle Genelkurmay Başkanı ve komutanlara 'Yüce Divan'da yargılanma yolu açılıyor. Tasarıda bir ayrıntı daha var...

AK Parti'nin hukukçu kurmayları tarafından hazırlanan ve Erdoğan'ın da onayından geçen Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik öngören paket bugün saat 11'de TBMM Başkanlığı'na sunacak.

CNNTürk'ün haberine göre pakette son dakika değişlikliğiyle Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının da Yüce Divan'da yargılanmalarının önü açılıacak..

TRT'de Enine Boyuna adlı programda canlı yayına katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, seçim barajının Anayasa değil düzenleme konusu olduğunu ancak dokunulmazlık konusunun Anayasa konusu olduğunu belirtti. Ergin, Bugün Türkiye'de herhangi bir memur için soruşturma açılabilmesi için mutlaka onun çalıştığı kurumun il idare kurulundan idare alınması gerektiğini dile getirdi. Yargı organları ve yasama organlarına mutlaka bir yerlerden izin alınması gerektiğini, yasama organları için meclis izni alınması gerektiğini dile getirdi.

Sadullah Ergin, önceki dönemde yasama yürütme ve yargı ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılması için teklifte bulunduklarını ancak muhalefetin sadece yürütmenin dokunulmazlığının kaldırılmasına razı olduğunu diğerlerini hükümetin yapmasını istediğini bu yüzden bu tasarıyı askıya aldıklarını açıkladı. Ergin, Yasama Yürütme ve Yargının komple dokunulmazlığının kaldırılmasını kaldırmak için konuşmaya hazır olduklarını ancak sadece siyaset kurumunun dokunulmazlığının kaldırılmasının sakıncalı olacağına inandıklarını dile getirdi.

Bakan Ergin, vatandaşa Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkı getirdiklerini, Türkiye'deki yargıdan dolayı vatandaşların iç hukuk yollarını kullanmalarına karşın haklarını alamadıkları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmekte ve Türkiye AİHM tarafından getirilen yüksek tazminatları ödemek zorunda kalıyor. Türkiye'nin ayrıca imajı zedeleniyor. Biz bireysel başvuru hakkı getirerek vatandaş iç hukuk yolu bittiğinde Anayasa Mahkemesi'ne gitmesinin önünü açarak hem Türkiye'nin tazminattan kurtarmak hem de Türkiye hakkındaki kötü imajın önünü kesmek istiyoruz. Böylece AİHM'in yapacağını Anayasa Mahkemesi yapacak. Ancak buna Danıştay ve Yargıtay karşı çıkıyor. Biz bunun Türkiye'nin lehine olacağına inanıyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89