• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

Kışanak: Taraf gazetesi yalan haber yapıyor

Kışanak: Taraf gazetesi yalan haber yapıyor
Taraf gazetenin ‘BDP boykotu esnetebilir’ başlığıyla yayınladığı haber Gültan Kışanak tarafından yalanlandı.

Taraf gazetesinin ‘BDP boykotu esnetebilir’ başlıklı haberini kesin bir dille yalanlayan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, boykot tavrını daha da güçlendirmek için yeni planlama yaptıklarını belirterek, “Bu haberler tamamen maksatlıdır, çarpıtmadır, yalandır, halkımızın kafasını karıştırmaya yöneliktir. ‘BDP’nin siyasi tutumunda bir değişiklik olmuyorsa, bari hitap ettiği kitlenin kafasını karıştıralım’ mantığıyla yapılmış, basın etiğine uymayan yalan haberlerdir” dedi.

Taraf gazetenin ‘BDP boykotu esnetebilir’ başlığıyla yayınladığı, DTK kongresinde BDP’lilerin ılımlı kanadının ‘evet’ yönünde tutum alınması şeklinde görüş belirttiği, ancak radikal kanadın ise boykotta ısrar ettiği yönündeki haber Gültan Kışanak tarafından yalanlandı.

Kışanak, ANF’ye yaptığı açıklamada, DTK’nin gündemleri arasında siyasal sürecin değerlendirilmesi konusunun da yer aldığını ve doğal olarak referandum sürecinin de dile getirildiğini belirterek, “Ancak kürsüye çıkan onlarca arkadaşımızın hepsi de referandumda boykot tavrının en doğru tavır olduğunu söylediler. Kürsüde boykot tavrının desteklenmesi gerektiği yönünde konuşmalar yaptılar. O kürsüden bir tek kişi bile çıkıp bu referandumda ‘evet’ denilmesi gerektiği yönünde görüş ve öneri bildirmedi” diye konuştu.

DTK’daki toplantıda, boykot tavrının Türkiye demokrasisi ve Kürt sorununun çözümü konusunda stratejik bir yaklaşım olduğu, bu tavırla birlikte yeni anayasa talebinin arkasındaki toplumsal gücün ortaya çıkartılması gerektiği yönünde görüşlerin dile getirildiğini belirten Kışanak, “Nitekim DTK’nın sonuç bildirgesinde de yeni anayasa yapılıncaya kadar boykotta bir esnemenin olmayacağı net bir şekilde yer aldı. Boykot tavrında bu kadar net olunmasına rağmen bir basın kuruluşunun farklı bir haber yapması maksatlıdır. Bu haberler tamamen çarpıtmadır, yalandır, halkımızın kafasını karıştırmaya yöneliktir. ‘BDP’nin siyasi tutumunda bir değişiklik olmuyorsa, bari hitap ettiği kitlenin kafasını karıştıralım’ mantığıyla yapılmış yalan haberlerdir” dedi.

Bunun basın etiği açısından da ayıp ve kınanması gereken bir durum olduğunu ifade eden Kışanak, şunları söyledi:

“Bir gazete kendisi ‘eveti’ savunabilir. Köşe yazılarında, yorumlarında bunu ifade edebilir, ama DTK gibi bu kadar ciddi bir kurum adına yalan haber yazma durumu olamaz. Bu kabul edilemez. İkincisi parti olarak biz defalarca bu konudaki görüşümüzü ifade ettik. Demokrasinin, Kürtlerin ve tüm farklı kimliklerin temel hak ve özgürlüklerinin güvenceye alınması açısından biz bu boykot sürecini tarihi bir süreç olarak görüyoruz. Yeni bir anayasa talebini güçlendirmek ve bunun koşullarını yaratmak için hareket ediyoruz. Bu konuda tavrımızın nedenleri çok açıktır.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89