• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Kışanak: PKK de legal siyaset yapacak

Kışanak: PKK de legal siyaset yapacak
BDP Eş Genel Başkanı Kışanak, normalleşme sürecine geçilmesi durumunda PKK'nin legal siyaset yapacağını söyledi.

BDP Gençlik Meclisi’nini “Sömürgeci uygulamalara son” sloganıyla gerçekleştirdiği yürüyüşte konuşan BDP Eş Genel Başkanı Kışanak, gençliğin uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma gibi politikalarla teslim alınarak siyaset yapmalarının önünün kapatıldığını ifade etti. Kışanak, “Bunu herkes iyi anlasın bir ülkede demokrasi, özgürlük yoksa demokratik siyasetin önü kapalıysa o ülkenin başı beladan kurtulmaz” dedi.

Kışanak, “Bir toplumu eğer yenemiyorsan, teslim alamıyorsan o toplum içerisinde çürüten politikalar geliştirirsin. Bunu adı sömürgeciliktir. Teslim alınamayan, imha edilemeyen, mücadeleden direnişten uzak tutulamayan halkların gençliği uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma yoz politikalarla teslim alınmak istenir. İşte siz bugün burada bu politikalara karşı çıkarak büyük bir demokratik yürüyüş gerçekleştirdiniz. Bundan sonra ben inanıyorum ki bu yaklaşımla bu perspektifle her yerde güçlü örgütler yaratarak toplumu demokratik geleceğe hazırlayacaksınız” diye konuştu.

“Bunu herkes iyi anlasın bir ülkede demokrasi, özgürlük yoksa demokratik siyasetin önü kapalıysa o ülkenin başı beladan kurtulmaz” ifadesini kullanan Kışanak, “Bugün eğer süreç bir demokratik mücadele süreci olarak başladıysa ve sizler, bu demokratik kurtuluş, mücadele sürecini güçlü bir şekilde karşılamak istiyorsanız herkes buna saygı duyacak. Devlet de, AKP’de, valide, polis de saygı duyacak” dedi.

Demokratik mücadelede gençliğe yol açılması gerektiğini belirten Kışanak, yıllarca gençliğin önünde engeller olduğunu ve bunu şimdi tersine çevirmek istediklerini ifade etti. Kışanak, “Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan demokratik kurtuluş ve demokratik mücadele hamlesi başlattı. Ve Kürt gençleri bu hamleye yanıt olmak istiyorlar. Demokratik mücadele içerisinde güçlü bir şekilde var olmak istiyorlar. Demokratik yöntemlerle hak aramak istiyorlar. Bunun önüne çıkartılan engeller barışın önüne kurulmuş engellerdir. Bunun önüne çıkartılan engeller, çatışmaya ölüme davetiye çıkaran engellerdir. Herkes buna dikkat edecek” diye sözlerini sürdürdü.

KIŞANAK: BARIŞI SAĞLARSAK PKK DE LEGAL SİYASET YAPACAK

Kürt halkının gerçeklerine ve değerlerine dikkat çeken BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak sözlerini şöyle tamamladı:

“Yıllardır çatışmayı yaratan Kürt halkının değerlerine, hakikatlerine devletin sırtını dönmesidir. Devlet eğer Kürt sorunu çözeceğim diyorsa, barış-çözüm için Sayın Öcalan ile görüşüyorsa bu mücadelenin sembollerine, değerlerine, Sayın Öcalan’a da bu demokratik mücadelede yer açmak zorundadır. Eğer biz güçlü bir şekilde bu süreci ilerletebilir, demokratikleşmeyi, barışı sağlarsak PKK’de legal siyaset yapacak. Bu nedenle eski yaklaşımlar, yöntemlerle bu süreci ilerletemeyiz. Herkes oturup düşünecek. Yeni bir süreçten, demokratikleşmeden bahsediyorsak herkes kendini demokratik olarak ifade edecektir”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89