• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Kışanak: Kandil umutlu olduğu kadar kaygılı

Kışanak: Kandil umutlu olduğu kadar kaygılı
KCK yöneticileriyle görüşmek için Kandile giden DTK ve BDP eşbaşkanları görüşmelerini tamamladıktan sonra dün Hewler’e döndü.

Hewler’de bir basın açıklaması yapan BDP eşbaşkanı Gülten Kışanak “KCK yöneticileri sürece ilişkin kararlılıklarının yanı sıra kaygılarını, eleştirilerini ve beklentilerini dile getirdiler” dedi

KCK yönetimiyle görüşmek için 4 Temmuz günü Güney Kürdistan üzerinden Kandil’e giden DTK eşbaşkanı Ahmet Türk ve BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’tan oluşan heyet, Kandil’deki temaslarını tamamlayarak dün Hewler’e döndü.

Burada heyet adına basın açıklaması yapan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, görüşmelerinin olumlu geçtiğini ve görüşmenin sürece pozitif bir katkı yapmasını beklediklerini söyledi. Hükümet’le de benzer bir görüşme yaptıklarını ve ardından KCK yöneticileriyle görüşme gereği duyduklarını söyleyen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz arka arkaya birkaç talihsiz olay yaşanmıştı. Lice’de gösteri yapan halkın üzerine ateş açılması ve sivil bir yurttaşımızın askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmesi, yine Diyarbakır’da toplumsal bir gösteriye çok sert müdahale edilmesi ve siyasi olarak söylenen bazı sözler barış süreciyle ilgili bir gerilim ortamı yaratmıştı. Bu nedenle görülen lüzum üzerine biz de hem hükümet ile hem de KCK yöneticileriyle görüşmeler yaptık. Görüşmelerin sürece olum katkı yapacağını umuyoruz.”

ÖCALAN DAHA FAZLA İNSANLA GÖRÜŞMELİ

Kışanak, geri çekilme ile ilgili soru üzerine Kandil’deki görüşmelerinde KCK yöneticilerinin kendilerine “biz tarihi bir karar aldık bunun farkındayız. Kararımızın arkasındayız. Bu kararı ilerletmek için büyük gayret ve çaba içerisindeyiz. Süreç durmuş değil, ilerletmek istiyoruz. Fakat bu kararlılığımızın yanı sıra kaygılarımızı, eleştirilerimizi ve beklentilerimizi de ifade etmek istiyoruz” dediklerini de aktardı. Kışanak, özellikle Abdullah Öcalan ile diyalog ve temasların sınırlı olmasına dikkat çekti. Kışanak, “Sürecin başlamasıyla birlikte Öcalan’ın daha fazla insanla tartışma ve görüşmeler yapması arzu ediliyordu. Ne yazık ki bunlarda partimizin heyetleriyle sınırlı kaldı. O da heyetler çok düzenli gidemiyor, gidildiğinde de heyetlere her defasında müdahale ediliyor. Bütün bunlar bu barış sürecinde üzerinde konuşmamız, tartışmamız ve çözmemiz gereken konular” dedi.

HEYET KDP YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Heyet akşam saatlerinde Federal Kürdistan Bölgesi başbakanı danışmanı Sami Herguşi ve KDP politbüro üyesi Kemal Kerküki’yle bir görüşme gerçekleştirdi.

Heyet bugün saat 2:30’da da Hewler’den hava yoluyla Türkiye’ye döndü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89