• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Kılıçdaroğlu'nun yollarına gül dökecek

Kılıçdaroğlu'nun yollarına gül dökecek
Başbakan Erdoğan İstanbul'da, "Türban sorununu ben çözerim" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Keşke..."

Liderler siyasete bayram arası vermedi. İstanbul'da bulunan Erdoğan gittiği ilçelerde referandum için evet çağrısı yaptı.

"Türbanı ben çözerim" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Şimdi çıktılar diyorlar ki 'başörtü meselesini ben hallederim' keşke halletse. İnanın yollarına gülle döşerim. Parlamentonu yüzde 65 ine sahibiz. Hemen seferber oluruz" dedi.

Başbakan Erdoğan Sultanbeyli Merkez Camisi'nde bayram namazı kıldı. Erdoğan, namazın ardından kendisi için hazırlanan ve önünde 'Evet' yazılı otobüse çıktı. Vatandaşların bayramını kutlayan Erdoğan, yapacakları bayramlaşma ziyaretlerinde yakınlarını referandum için 'Evet'e ikna etmeye çağırdı.

Camiye geldiği sırada yolda 'Türkiye'nin bölünmemesi için hayır' afişi gördüğüne dikkat çeken Erdoğan, bunların kandırmaca olduğunu ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NA " YOLLARINA GÜL DÖŞERİM "

Sancaktepe ziyaretinde de Ak Parti otobüsü üzerine çıkarak bir konuşma yapan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na türbanla ilgili eleştirilerde bulundu. Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Şimdi çıktılar diyorlar ki 'başörtü meselesini ben hallederim' keşke halletse. İnanın yollarına gülle döşerim. Parlamentonu yüzde 65 ine sahibiz. Hemen seferber oluruz" diye konuştu.

"DİĞER KIZLARIMIZ İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPTIRDIN MI ?"

Erdoğan, " Parti meclisi üyelerine işi havale etmişler. Onlar da tasarımcılarla görüşüyorlarmış. Nasıl bağlasınlar? Boynunun altından mı bağlasın, bone gibi mi bağlasın, şöyle mi bağlasın, böyle mi bağlasın. Ey ana muhalefet, başörtülüler için bunu düşünüyorsun da diğer kızlarımız için acaba böyle bir çalışma yaptırdın mı? Streç mi giysinler, şalvar mı giysinler, askılı mı giysinler, askısız mı giysinler, makaslı mı giysinler, makassız mı giysinler ? Onlar için böyle bir çalışma yaptırdın mı? Ama başörtü deyince böyle bir çalışma yaptırıyorsun. Bırak bu işleri, isteyen istediği gibi giyinsin. Yeter ki genel ahlak kuralları içinde bunlar olsun. Bir dejenerasyona uğramayalım, genel ahlak kurallarına uygun yapalım bu işi. Yeter ki böyle olsun. Bu milletin bir tarihi var, gelenekleri, örfü adetini bir kenara atmayalım, taklitçi olmayalım" diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRDÜLER

Erdoğan, " Ne yaptılar? Hemen Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Kimin imzası vardı altında? CHP'nin imzası vardı. Eski genel başkanın da vardı, şimdiki genel başkanın da vardı, DSP'nin de vardı. Bunların ruh kökü aynı. Anayasa Mahkemesi onların istediği istikamette bir karar verdi" diyerek eleştirisini sürdürdü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89