• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Kılıçdaroğlu'ndan televizyonların kapatılmasına tepki

Kılıçdaroğlu'ndan televizyonların kapatılmasına tepki
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hayat TV ve IMC'nin kapatılmasıyla ilgili, "Hangi gerekçeyle kapatıyorsunuz? Mahkeme kararı mı var? Hayır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IMC ve Hayat TV'nin kapatılmasına tepki gösterdi. Bu televizyonların hangi gerekçeyle kapatıldığını sorgulayan CHP lideri, "Mahkeme kararı mı var? Hayır" dedi.

"Medyanın özgürlüğünü sonuna kadar korumamız. Hayat televizyonunu kapatıyorsunuz, IMC’yi kapatıyorsunuz. Hangi gerekçeyle? Mahkeme kararı mı var, hayır. Gazetecileri hapse atıyorsunuz, bekletiyorsunuz, özellikle Kurban Bayramı’nda. Yazık günahtır ya, böyle bir tablo mu olur? Yenikapı’da da söyledik, devlet öç alma duygusuyla yönetilemez. Herkesin inancına, herkesin kimliğine, yaşam tarzına saygı. Kimse kimsenin inancıyla oynamamalı."

Aralarında İMC TV, Hayatın Sesi TV ve Kürtçe çizgi film yayımlayan Zarok TV'nin de olduğu 12 TV kanalı ve 11 radyonun yayını Türksat'tan çıkarılmış, kanalların internet sitelerine erişim engellenmişti. IMC TV ve Hayat TV'nin stüdyoları da polis ve maliye ekipleri tarafından mühürlendi.

"Yenikapı ruhunun özü adalettir"

"Türkiye’de bir karşı darbe süreciyle karşı karşıya olunduğunu" savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile Yenikapı'da yaptıkları miting sonrası oluşan "Yenikapı ruhu"nu bozmakla eleştirildiğini hatırlattı. 

"Yenikapı ruhu mağdur yaratmak değildir" diyen Kılıçdaroğlu, "Yenikapı ruhunun özü adalettir. Yenikapı ruhundan neleri anlamamız gerektiğini maddeler halinde saydık. Camiye, kışlaya politikayı sokmayacağız. Niye kabul etsin? Özeleştiri yapmak zorundadır dedik. Siyaset kurumu" diye konuştu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"O koltukta oturamazsın"

"Yenikapı'ya gittim, hamaset yapmadım. 12 maddede anlattım. Çıkıp itiraz etmediler. Ne söyledik; camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayın. Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim dedik. 'Rabbim ve milletim affetsin' diyor. Bu bir özeleştiri değildi. Kandırıldım diyor. Bu bir özeleştiri değildir. Gereğini yapacaksın. O koltukta oturamazsın. Devlet sisteminde liyâkatı esas alalım dedik. Şimdi sadece kendi yandaşlarını öğretmen almak istiyorlar, bu doğru değil. Soruyorlar, 'Reis deyince aklınıza ne geliyor' diye... Bizim aklımıza Piri Reis geliyor. 'Gezi'de ne hissettiniz' diye soruyorlar, 'Özgürlük' hissettik."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89