• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kenze' tanımı

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kenze' tanımı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'ye yeni bir tanımlama getirerek, "Türkiye'nin başında iktidar var, dünyalığını yapan bir iktidar var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'ye yeni bir tanımlama getirerek, "Türkiye'nin başında iktidar var, dünyalığını yapan bir iktidar var. Onlara 'KENZE' ekibi diyoruz. Kendi dünyalığını yapan ekip var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'ye yeni bir tanımlama getirerek, "Türkiye'nin başında iktidar var, dünyalığını yapan bir iktidar var. Onlara 'KENZE' ekibi diyoruz. Kendi dünyalığını yapan ekip var" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kaynağı nerede bulacaksınız" diyenlere şöyle dedi:

"Biz kaynağı bulacağız. Hiç kimse endişelenmesin. Kaynak toplumda vardır. Kaynağı akılcı kullanırsanız, kaynağınız her zaman vardır. Biz ortak dil kullanacağız. Ortak dil geliştireceğiz. Siyasette ortak dil geliştireceğiz. Türkiye'nin başında iktidar var, dünyalığını yapan bir iktidar var. Onlara 'KENZE' ekibi diyoruz. Kendi dünyalığını yapan ekip var"

Yargıcın fişlenmesi mi olur?

AKP'nin "ileri demokrasi"sine iki örnek göstereceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Yargıçların fişlenmesi ve sınavlarda kameranın kaldırılması ile ilgili girişim. Yargıçlar niye fişlenir? Fişleme ne zaman başladı; 12 Eylül'de başladı. Ne zaman bitti, hiç bitmedi. Ne zaman sürüyor. AKP iktidarıyla sürüyor. 12 Eylül'ü değiştireceğiz demediler mi? Yargıcın fişlemesi olur mu? Bunların bir milletvekili ne demişti? Onlar bizi fişliyordu, şimdi sıra bize geldi, biz onları fişliyoruz. Bunların demokrasi anlayışı bu. Toplumu bölen bir anlayış bu. Bu anlayışı ters yüz etmek bizim görevimizdir.

Sınava girdi çocuklar. Yazılıyı kazanıyorlar. Sözlüde elemek istedikleri kişileri eliyorlar. Gittiler yargıya başvurdular. Yargı karar verdi, sözlüye kamera koyun diye. Şimdi ne yapıyorlar. Biz kamerayı kaldıracağız. Yani yargıyı ikinci sınıf yapacağız diyorlar. Anayasa hiç önemli değil. Her istediğimizi yaparız diyorlar. Buna da ileri demokrasi diyorlar."

Tuzu kokutan olursanız, altında kalırsınız

Tutukluluk süresi ile ilgili kararı da değerlendiren CHP Genel Başkanı, "Unutulacaksın hapishane köşelerinde ve bunun adına ileri demokrasi diyeceksin" dedi. "İleri demokrasiye bir örnek" diyen CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Bir tutuklu itiraz ediyor, ben bu yargıçlara güvenmiyorum diye. Mahkemeye başvuruyor. Mahkeme bunların verdiği karar doğru değil diye karar veriyor. HSYK'ya buradan sesleniyorum. Siz yargıda adaleti, yargıda sağduyuyu, yargıda güveni sağlamak durumundasınız. Yargı kararlarını uygulamak zorundasınız. Eğer bir yargı bir yargıcın tarafsız olmadığına karar verirse o yargıç o davaya bakamaz. Bunu görmemezlikten gelirseniz yargının katlinde sizin parmağınız var demektir. O yargı artık her yerde tartışılır. Sorumluluğunuzu bilin, görevinizi bilin, gereğini yapın. Çünkü yargının kokması, tuzun kokması demek. Tuzu kokutan siz olursanız bunun altında kalırısınız, bunun vebali büyük. Toplumun güveni sarsılır."

Orhan Veli'nin mısraları ile eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 2011 yılının güzel geçmesi temennisinde bulundu. Yılın son gününü Soma'da maden işçileriyle birlikte girdiğini hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Zonguldak için düşündük ama Enerji Bakanı ve Çalışma Bakanı biz oraya gideceğiz deyince, biz de Soma'ya gittik" dedi.

Maden işçilerin zor koşullarda çalıştığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Orhan Veli boşuna söylemiyor. Yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılıyor ekmek parası" dedi.

Başbakan'ın sözünü hatırlattı

Maden işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için her türlü katkıyı yapacaklarına dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Zonguldak'a giden iki bakanı da kutluyoruz. Ama Mayıs ayında meydana gelen patlamada iki maden şehidimiz hâlâ göçük altında" dedi. Başbakan Erdoğan'ın maden kazası olduğu zaman, "Bakan arkadaşlarımız bu iş bitene kadar buradan ayrılmayacak" dediğini hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Bakan arkadaşlar yılbaşında oraya gittiler ama göçük altında iki yurttaşımız hâlâ çıkarılmadı. Bugün tam 232. gün" dedi.

"Biz maden ocağına gideceğiz deyince onlar da gittiler" diyen CHP Genel Başkanı, "Hafta sonu Kuşadası'na gideceğiz, Roman vatandaşlarımızla beraber olacağız. Onlar da hemen apar topar gruba Roman vatandaşları çağırmışlar" dedi.

Firavunlaşmış

"Ama aramızda bir fark var" diyen CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Biz onların ayağına gidiyoruz. Onlar kendi ayaklarına çağırıyorlar. AKP ile aramızdaki temel fark bu. Ama onlar ayaklarına çağırırlar. Yüzleri asık, firavunlaşmış, baskı, şiddet, itiraz edene karşı çıkan bir anlayışla çıkarlar."

Kamyonculara da seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizin dertlerinizi biliyoruz. Sorunlarınızı çözmek bizim boynumuzun borcu. Büyük yürüyüşümüze herkesi bekliyoruz" dedi.

Yılbaşında İstanbul'da 63 yaşında bir kişinin donarak öldüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, CHP iktidara geldiğinde sosyal devleti kuracaklarını söyledi.

Taksici esnafın sorunlarına da değinen CHP Genel Başkanı, "Can güvenliği sorunları var. Yüzün üzerinde taksici esnaf yaşamını yitirdi" dedi. Taksici esnafına seslenen Kılıçdarloğlu, "Sizin can güvenliğinizi sağlayacak olan parti sizin partiniz, halkın partisi, CHP'dir" dedi. CHP Genel Başkanı, korsan taksiciliği önleyecek olan partinin de CHP olduğunu söyledi.

"Siz çantada keklik değilsiniz" diye taksicilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizin sorunlarınızı çözeceğiz, söz veriyoruz" diye konuştu.

Başbakan'ın daha önce grup toplantısında yaptığı bir konuşmayı hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Geçen grup toplantısında Sayın Başbakan şunu söylemiş; 'Biz iktidarı devraldığımızda çiftçi iflasın eşiğindeydi.' Ne zaman için söylüyor? 2002 için söylüyor. Ben bunu okuyunca herhalde bunu bizim CHP'li vekillerden biri söylemiştir. Başbakan'ın halktan bu kadar koptuğunu bir kez daha bu ifadeleri okuyunca bir kez daha anladım. Çiftçinin durumunu nasıl bilmez" dedi.

"Çiftçinin ürünü diyor 'biz devralırken tarlada bekliyordu, şimdi satıyor.' Peki gözünü sevdiğim Recep Bey'i gidip şu narenciye üreticisine bir baksana?" diye seslenen CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Narenciye üreticisinin ürünü dalda çürüyor, toplayamıyor. Niye buna bakmıyorsun. Eğer çiftçinin durumu çok iyi ise, Allah aşkına gittiğin illerde icra dairelerine bir uğrasana? Çiftçinin borcu var mıdır diye sorsana. Çiftçi haciz kıskacında. Onlar halkı borçlandırdı. Kendileri köşeyi döndü. Bakın, topluma sorun, kim borçsuz? Herkesin borcu var. Kim borçsuz? İktidardakiler. Onların durumu iyi. Sayın Başbakan'a söylüyorum. Bu dönemde 8 yıllık dönemde hiçbir ürün yüzde yüz artmadı. Ama ne arttı. Taban gübrenin fiyatı yüzde 270 arttı."

Kümesteki kazlar grubu

 Parlamentonun iradesine saygısızlık yapıldığını belirten CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Bu da ileri demokrasinin bir başka örneği olsa gerek. Komisyonlarda görüşme, bütün yasaları toparla, parlamentodan geçir. Bu doğru değil. Buna itirazımızı yaptık. 21 maddeyi getirin, çıkaralım dedik ama yapmadılar. Bu yasanın eksiklikleri var. Dürüst mükellefler için ödüllendirilme getirin dedik. 'Hayır' dediler. Yani kümesteki kazlar grubu olduğu gibi kaldı."

Gemi ve yat inşaat sahiplerinin KDV'lerinin tümüyle silindiğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Kim bunlar, kim ödememiş" diye sordu. Bunların isimlerinin vergi sırrı diye verilmediğini ifade eden CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Esnafın ki duruyor, sanayicinin ki duruyor. Gemi ve yat inşaat edenlerin KDV'sini sıfırlıyorsunuz. Niçin? Birisinin çıkıp mantıklı bir açıklama yapması lazım."

Özürlüler için de bir düzenleme getirildiğine işaret eden CHP Genel Başkanı, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı belli işyerleri için diyecek ki, başvurduklarında, 'burada özürlü çalıştırılmasına gerek yoktur.' Özürlü kardeşlerime sesleniyorum. İşte sizin haklarınızı böyle koruyorlar. Sizin iş kapılarınız kapanacak" dedi.

Kahramanmaraş olayları

Gazetelere bugün verilen tam sayfa ilanları hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Çok güzel bir ilan. Kahramanmaraşlılar'ın ortak duygusu. Sağduyunun sesi. 84 kuruluş imza atmış. Ortak duyguyu dile getirmiş. Herhalde Maraş'ı kahraman yapan bu ortak duygu" dedi.

Deve güreşlerine davet

Bu arada Yatağan Belediye Başkanı, CHP Genel Başkanı'nı, Yatağan Deve Güreşlerine davet ederek, yöresel kıyafet ve maket deve hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89