• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

Kılıçdaroğlu'ndan Hakkari mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Hakkari mesajı
Hakkari'de partililere seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimleri, Avrupa’da kabul edilen yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu Van’da düzenlenen mitingin ardından Hakkari’ye geçti.

Konuşmasında yerel yönetimlere özerklik konusuna değinen Kılıçdaroğlu: ‘’Evrensel kurallar dedik.Yine evrensel kurallar diyoruz. Yerel yönetimleri, Avrupa’da kabul edilen yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Böylece yerel yönetimlerin güçlenmesi, halka daha sağlıklı hizmet vermesi, sağlıklı gelirlere kavuşması belediye başkanlarının Ankara’ya gidip para dilenmemesi gibi...Bütün onları savunacağız.’’ dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mitinginde esnafın kepenk kapatması hakkında: ‘’Geldi buraya miting yaptı.Hakkarili esnafımız kepenk kapattı. Çıkmış Belediye Başkanı’nı suçluyor.Arkadaş önce bir düşün sen başbakanlık yapıyorsun vatandaş kepenk kapatıyorsa bir dert var bir sorun var.O tür sorunlarla ilgilen dertle ilgilen bak bakalım neden oluyor.’’ diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sayıda sözü olduğunu, fakat hiçbirini yerine getirmediğini savunarak, yüzde 10 barajının kaldırılmadığını ve 12 Eylül'ü yapanlardan halen hesap sorulmadığını, onlardan ancak halkın iktidarının hesap sorabileceğini ifade etti.

Mitingdeki kalabalığın "Kıskananlar çatlasın" şeklinde slogan atması üzerine, "Kıskananlar çatlar, onları çatlatacağız meraklanmayın" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Benim sözüm var. AKP'nin gövdesini ben silkeliyorum, dallarını da size emanet ediyorum. Ama dikkatli olun, 'elma düşer' diye beklemeyin. Recep Bey düşebilir. Biz özgürlüğü ve demokrasiyi istiyoruz. Kimsenin, halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını aylarca hapiste tutmasını istemiyoruz.

Farklı şeyler düşünebiliriz ama özgürlük herkes için var. Belediye başkanını tutuklayacaksın, kelepçeleyeceksin, sıraya dizeceksin, fotoğrafların çekeceksin, sonra da medyaya servis edeceksin. Kabul etmiyoruz. Boşaltılmış köylere yeniden geri dönülmesi, zararların son kuruşuna kadar ödenmesi bizim programımızda var. Bunun sözünü veriyoruz size. Kimse memnun değil. Hayatın her tarafında sorun var. Çünkü AKP, Türkiye'nin rantına talip oldu, sorunlarına değil. Biz Türkiye'nin sorunlarına talibiz."

"Evlerin basıldığı düzene son vereceğiz"

Kılıçdaroğlu, kendisine "sabaha karşı evlerimiz basılıyordu" diye şikayet gelmesi üzerine konuyla ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü ve başsavcının daha 6 aydır kentte olduğunu söylediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Hangi iktidar, hangi rejim olursa olsun sabahın köründe evlerin basıldığı düzene son vereceğiz. Her yerde söylüyorum. Sabah kapınız çalınıyorsa sütçü çalmalı. İki şişe süt bırakmalı. Biz Türkiye'de yoksulluğu da bitirmek istiyoruz. Hakkari'yle Sivas'ı, Çorum'u, Diyarbakır'ı ayırırsak o zaman ihanet etmiş oluruz. Bu coğrafyada her yer bizim. Herkesin yurtseverlik payı herkesle eşittir. Hepimiz yurtseveriz, hepimiz ülkemizi seviyoruz. Dünyada ilk defa bir Başbakan bir ile gidiyor ve yeni hapishane sözü veriyor.

Bunların iktidarında 49 yeni hapishane yapıldı. Çünkü baskıcı rejim, hapishaneler kurarak memleketin yönetileceğini sanıyorlar. Tam tersine ne kadar baskı yapıyorlarsa özgürlük talebimiz o kadar artacaktır. Ben buradan sonra Bitlis'e gideceğim, sizin selamlarınızı götüreceğim. İstanbul'daki kardeşlerimizin de Hakkarili kardeşlerime selamı var. İstanbulluların selamını da size getiriyorum."

Mitingin ardından CHP İl Başkanlığına geçen Kılıçdaroğlu, mitingle ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu.

BDP'liler de dinledi

Bir gazetecinin, "Barış ve Demokrasi Partisinin tabanı olarak kabul edilecek kitle de sizi dinledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Onlar özellikle polis barikatlarının dışında ağırlıklı olarak duruyorlardı. Onlar da dinleyecekler. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisinin özgürlük ve demokrasi konusundaki görüşleri nedir, amaçları nedir? Onu öğrenecekler. Yüzde 10 seçim barajının, anadil yasağının kaldırılması gibi temel konularda CHP'nin görüşünü öğrenmek onların da merak ettiği konulardı. Dinlediler. Dolayısıyla asıl onların değerlendirmesi nedir onu bilemiyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisine, milletvekiline oy istedik. Milletvekilimiz de çıkarsa bundan son derece mutlu olacağız. Buraya helikopterle geldim. Hakkari'nin olağanüstü güzel bir doğası var. Bu güzel coğrafyanın şiddet değil barışı içermesi halinde, dünyanın her tarafından insanların gelip bu doğayı görmek isteyeceğinden eminim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89