• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 9 °C

Kılıçdaroğlu türbanlı kızla tartıştı

Kılıçdaroğlu türbanlı kızla tartıştı
Akşehir'de düzenlenen Yörük şölenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu türbanlı bir öğrencinin soruları karşısında zor anlar yaşadı.


Akşehir İlçesi'nde, Akyörder tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Yörük ve Türkmen Kültür Şöleni'ne CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Bu sırada açılan bir kermesin yanında başörtülü kadınların hatırını soran Kılıçdaroğlu'na, kalabalık içindeki, Konya Fen Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Şeymanur Örs, "Burada üniversiteye, liseler ve fen lisesine giden arkadaşlarımız var. Acaba CHP bizim başörtü sorunumuzla alakalı ne yapacak?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, "CHP iktidar olduktan sonra böyle bir sorun kalmayacaktır. İki temel öge var. Çünkü biz inançların ve ırkların siyasete alet edilmesini istemiyoruz" dedi. Aldığı yanıt üzerine yeniden söz isteyen liseli Örs, "Yani tamamen çıkarılsın mı istiyorsunuz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ise, "Hayır hayır öyle bir şey demedim. Bakın, çünkü siyaset inancın konusu değildir. Biz, dini ne olarak algılarız. Dini olduğu gibi kabul ederiz. Tartışmayız dinimizi değil mi ?" diye cevap verdi. 

TARTIŞMA SÜRDÜ

Fen lisesi öğrencisi Şeymanur Örs ile CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu arasında, şenlik alanında türban sorunuyla ilgili konuşma şöyle devam etti: 

Şeymanur: Yani iş konuşmaya gelince ne güzel konuşuluyor. Ama iş icraata gelince, nedense benim başörtüm bir çok şeye engel oluyor gibi davranılıyor. Bu da bana çok ilginç geliyor açıkcası.

Kılıçdaroğlu: Hayır hayır. Bakın şunu söyleyeyim. İnsanların kimin daha müslüman olduğunu kim bilir.

Şeymanur: Sadece Allah bilir.

Kılıçdaroğlu: Güzel. Demek ki insanlar dini değerleri ile yargılanamazlar.

Şeymanur: Benim Allah'la arama da ibadetime de kimse giremez.

Kılıçdaroğlu: Kimse giremez. Olmamalıdır da, olamazlar da.

Şeymanur: Ama oluyorlar. Oluyorsunuz.

Kılıçdaroğlu: Hayır hayır. Siz üniversiteye gitmekle sadece üniversitede mi ibadet ediyorsunuz? Hayatın her alanında her yerinde insanlar Tanrı'ya, Allah'a ibadet ederler. Allah ile birlikte olurlar. Sizin ne zaman ibadet ettiğinizi yine biz bilemeyiz.

Şeymanur: Yani taviz tavizi doğruyor. Sonra biz başımızı açıyoruz. Daha sonra başka tavizler geliyor. Ben mahal verilmesini istemiyorum. Bir tane ibadetimize engel olunduğunu zaman, diğerleri peşinden geliyor.

Kılıçdaroğlu: Şunu yapmalıyız. Devlet iki alanda kör olmak zorundadır. Bir din, iki ırk alanında. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda bu sorunun de kendiliğinden ortadan kalktığını göreceksiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89