• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Kılıçdaroğlu: Önce abdest alman lazım!

Kılıçdaroğlu: Önce abdest alman lazım!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilk seçim mitingini Samsun'da düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilk seçim mitingini Samsun'da düzenledi. Kılıçdaroğlu, AKP Antalya Elmalı teşkilatının Ecevit'li afişine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Kalkıp Ecevit'e dil uzatıyorsun. Sen kim Ecevit kim? Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin" dedi.

İşte konuşmasından satırbaşları;

Samsun'da neden icra dairelerinin sayısı artıyor? Demek ki Samsunlu borcunu ödeyemiyor. Demek ki Samsun sorunlu bir kent yapıldı. Samsun'u ekmeğini kazanan bir kent haline getirmeye var mısınız? Tarih belli 12 Haziran... 12 Haziran Türkiye'nin AK Parti'den kurtulduğu tarih olacak. Biz Samsun'un iki markası olan Samsun ve Bafra'yı yok ettiler. Cumhuriyet'in iki markasını yok ettiler.

Aile sigortası

Biz güneş gibi bir Türkiye arzu ediyoruz. Biz ampül istemiyoruz. Bize güneş yeter. Bize projeniz yok diyorlar. Biz proje ürettik. Unutmayın, son altı ay CHP Genel Merkezi üniversite gibi çalıştı. Bütün düşünen adamları bir araya topladık. Projelerimizi tek tek bütün topluma anlattık. Aile Sigortası dedik önce hayal dediler. Sonra anladılar. Biz sizin verdiğinizden daha fazla veriyoruz dediler. Utanmadan biz bu projeyi açıklayınca 'kaynak nerede?' diye sormadın mı? O adama da dersi Samsun'dan verelim diyorum. Biz yoksulluğu tarihe gömmek için iktidara talibiz, yoksulluğu yönetmek için değiliz.

Siz bu parayı vereceksiniz ama biz bu projeleri uyguluyoruz diyor ya. Biz yoksulluğu teşhir etmeyeceğiz. Bizim inancımız da düşüncemiz de böyle. Sağ elin verdiğini sol elin göremeyeceği bir düzen kuracağız.

Emeklilere seslendi

Emekliler durumunuz iyi mi? Emekliler yaz tatillerini Kanarya Adaları'nda geçiriyorlarmış. Yıllardır beklediğiniz intibak yasasının biz çıkaracağız. Emeklilere bir sitemim var. Geçen yasama döneminde milli gelir artışından pay almamanız için bir yasa çıkardı. Biz genel kurulu terk ettik. Emekliler gidip AKP'ye oy verdiler. Şimdi hangi duruma geldiğinizi gördünüz. Size milli gelir artışından pay vermek, birinci sınıf yurttaş yapmak halkın iktidarında bizim boynumuzun borcudur.

Çalışan emeklilerin aylığından kesinti yapılıyor. Dünyanın neresinde böyle bir düzen var. İstanbul'dan beyefendi duysun da kimyası bozulsun. Yüzde 15'lik sosyal güvenlik destek primini halkın iktidarında kaldıracağız.

Erdoğan'a yanıt

Beyefendi çıkıp da diyor ki 'CHP geçmişini inkar ediyor'. Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Camilerinde ezan okunan, bağımsız Türkiye'ye CHP kurdu. CHP yenilenerek yoluna devam ediyor.

Fabrikalar kapandı, tütün ekimi yasaklandı. Peki gençler iş bulabiliyor mu? Hayır. Sizin derdinize biz çare olacağız. Çiftçi kardeşlerime sözüm var. Senin traktöründeki mazoru 1.5 lira yapacağım diyorum. Korkup, para nerede diyorlar. Biz bu parayı buluruz. Senin yürüttüğün paranın yarısını tasarruf etsek herşey güllük gülistanlık olacak.

Onların çocuklarının işsizlik derdi yok. Dünyanın hangi ülkesinden bir başbakan çocuğu işsiz olan bir kadına 'senin çocuğunda işsiz olsun' der. Bunu kabul ediyor musunuz? Çocuklarımız iş güç sahibi olacak.

Gençler askere gideceğiz diyor. Askerlik için bekleyenleri kısa süreli askerliği yaptırıp terhis edeceğiz. Durumu iyi olanlardan bedel alıp o bedelle üniversite yurdu yapacağız. 'AKP kapatılmasın yabancılara satılsın' diye bir afiş var. Onların gidip nerelerden icazet aldığnı Samsunlu kardeşim iyi biliyor.

Neden Samsun?

Samsun'dan yola çıkmamızın bir nedeni var? Eğer Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta buradan başlamışsa bir bildiği vardı.

Ecevit afişine tepki

Rahmetli Ecevit bir fotoğrafıyla dalga geçiyorlar. Kıbrıs'a çıkamazsınız dendiğinde Kıbrıs'a çıkan kim? Çiftçiye afyon ekemezsin dendiğinde, benim çiftçim afyon ekecek diyen kim? Ecevit... Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit halkın iktidarı kurmada en önemli adımı atan kişidir. Grevi, sendikayı getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatmaya çalışıyorsun. Kalkıp Ecevit'e dil uzatıyorsun. Sen kim Ecevit kim? Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89