• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 5 °C

Kılıçdaroğlu neden Kürt demedi?

Kılıçdaroğlu neden Kürt demedi?
Milliyet yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, Kurultayda 'Kürt' sözcüğünü kullanmamış olmasını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 33. Kurultayı'nda yaptığı konuşmada "Kürt" sözcüğünü kullanmaması nedeniyle yapılan eleştirilere "Ben Kürt demedim ama Türk de demedim, Çerkez de demedim. Etnik kimliği ve inançları siyasetin merkezine koymayı doğru bulmuyorum" şeklinde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Manşetle gelen manşetle gider" sözlerine de tepki gösterdi.

"KÜRT DEMEK MAHARETSE KULLANIRIM"

Milliyet yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "Size yöneltilen eleştirilerden biri kurultay konuşmanızda 'Kürt' sözcüğünü kullanmamış olmanız. Kürt demekten ve bu konuya değinmekten özellikle mi kaçındınız?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Kürt sözcüğünü kullanmak bir maharetse, kullanırız. Ben Kürt demedim ama Türk de demedim, Çerkez de demedim. Etnik kimliği ve inançları siyasetin merkezine koymayı doğru bulmuyorum. Etnik kimlik şereftir diyoruz. Siyasetçinin görevi toplumun tamamının sorunlarını çözmektir. İnanç da insanla Allah arasında mahrem bir ilişkidir. İnançlara saygı göstereceksiniz. Ama toplumun özünde bir insan olduğunu unutmayacaksınız. Kişi, anne ve babasını seçemediğine göre etnik kimlik veya inanç, siyasetin merkezinde olmamalı. Bu nedenle kimse ötekileştirilmemeli. İbadetin yerine getirilmesi, önünde yasal engeller varsa onu kaldırmak siyasetçinin görevidir. Ayrıca kültürel alanda da aksaklıklar varsa, onları da gidereceğiz."

"MANŞETLE GELMEDİM"

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada CHP kurultayını değerlendirirken sarfettiği "Manşetle gelen manşetle gider. Tenekeyi altın sarısına boyasanız da teneke tenekedir" sözlerine ise tepki gösterdi:

"Ben manşetle gelmedim. Delegelerin oyuyla geldim. Delegelerin özgür iradeleriyle geldim. Medya halkın nabzını tutuyorsa bunu manşetlerine yansıtır. Bu bazen olumlu olur, bazen olumsuz olur. Medya medyadır. Medyanın iktidar yanlısı veya karşıtı diye bölünmesini doğru bulmuyorum. Ayırmamak lâzım. Ama üzülerek söylüyorum bazı medya organlarının koşulsuz iktidar destekçisi olması bizi üzüyor, bunların başında da TRT geliyor. Sayın Başbakan’ın bu sözlerini anlamakta zorlanıyorum. İlk konuşmasında bu kadar sertleşmesi bir paniğin ifadesi. Ama bu panik burada kalmayacak. CHP geniş halk kitleleriyle kucaklaşınca daha da artacak. Korkum, panikle birlikte despot bir anlayışın hâkim olması. Recep Bey’de bunu görüyorum. Teneke-altın söylemi de bu paniğin somut bir göstergesi."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89